Недостатъчна квалификация на пилотите и диспечерите, техническа неизправност и лоши

...
Недостатъчна квалификация на пилотите и диспечерите, техническа неизправност и лоши
Коментари Харесай

3 са версиите на следствието за авиокатастрофата в Москва

Недостатъчна подготовка на водачите и диспечерите, техническа нередовност и неприятни метеорологични условия. Това са главните версии на следствието за самолетната злополука на московското летище „ Шереметиево “ в неделя, при която починаха 41 души, а 16 бяха ранени. Шестима от тях остават в болница, положението на трима се прави оценка като тежко, съобщи БНР. 33-ма пасажери и 4-ма души от екипажа са избавени.

Говорителят на следствието Светлана Петренко заяви, че са открити двете черни кутии на самолета. Взети са също по този начин проби от горивото в резервоарите. Следователите учат аудиозаписи на диалозите с диспечерите и видеозаписи от охранителните камери на летището. 

Междувременно организация „ Интерфакс “ популяризира друга версия за случая, съгласно която пътническият аероплан на самолетната компания „ Аерофлот “ бил ударен от гръмотевица. Това нарушило радиовръзката на екипажа с диспечерите. Тази версия се поддържа и в изявление, оповестено в обществената мрежа „ Телеграм “ и приписвано на водача Борис Евдокимов. 

Самолетът " Сухой Суперджет 100 " на самолетната компания " Аерофлот " се приземи спешно на 28 минута от полета на московското летище " Шереметиево ", откъдето излетя в неделя следобед за Мурманск. При кацането се счупи предният колесник, възпламениха се моторите и пожарът бързо обхвана цялата задница на самолета. От " Аерофлот "   оповестиха, че водачът е изискал позволение за спешно приземяване заради техническа причина и го е получил. По-рано беше обявено и че при приземяването една от стойките на шасито е пробила резервоара, който се е възпламенил. Огънят бързо е обхванал цялата задница на машината, а след прекъсването на самолета неотложно е почнала евакуация.

Президентът на Русия Владимир Путин изиска огромно следствие на аргументите за случая. Руският министър председател Дмитрий Медведев  подреди да бъде основана специфична комисия, която да откри аргументите за злополуката. " Ространс контрол " стартира инспекции на " Аерофлот ", " Шереметиево " и държавната корпорация за организация на  въздушното придвижване. Скоро след излитането командирът на полета е изискал и получил от диспечерите позволение за спешно кацане. В Мурманска област е разгласен тридневен печал в памет на жертвите.

Президентът Румен Радев е изпратил съболезнователна депеша до съветския държавен глава Владимир Путин, а министър председателят Бойко Борисов е изразил съболезнования в депеша до министър-председателя на Руската федерация Дмитрий Медведев.

----------------

ДАННИ

Няма да данни за потърпевши български жители при случая с пожар на борда на пътническия аероплан " Сухой Суперджет 100 ", направил спешно кацане на московското летище " Шереметиево ", заяви Министерството на външните работи. Консулът в Москва Николай Панайотов осъществил контакт с интернационалния отдел на Министерството на изключителните обстановки в Руската федерация. Оттам изрично е доказано, че няма потърпевши или починали български жители при случая на 5 май. Мисията ни поддържа непрестанен контакт с съветските управляващи, заяви БНР.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР