Недопустимо е представляващите върховете в държавните институции да се отнасят

...
Недопустимо е представляващите върховете в държавните институции да се отнасят
Коментари Харесай

ДСБ: Изходът от политическата криза е искане на вот на доверие от Борисов

Недопустимо е представляващите върховете в държавните институции да се отнасят безконтролно към обстановката в страната въобще. Това е изводът от в действителност несъстоялия се през днешния ден КСНС. Това е съвещателен орган, в него не се гласоподава. Начинът, по който е извършен през днешния ден, демонстрира безспорна липса на политическа просвета. Налице е неспособност институциите да работят дружно .
Това се споделя в позиция на Демократи за мощна България (ДСБ), изпратена до медиите, след конференцията на партията през днешния ден във връзка бурните политически събития от последните седмици.
" Имаме на практика политическа рецесия в страната . Стабилността, която е главен приоритет на държавното управление на Бойко Борисов, е очевидно разтърсена, и то от напрежения вътре във властта. Тези напрежения са източник на всички кавги, освен това сегашния прикрива предходния. Примерите са доста, като тръгнем от НДК и стигнем до последния с неприемливото държание по отношение на медиите на народен представител и вицепремиер ", споделят от ДСБ.
Въпроса за какво отнемането на позволява до квалифицирана информация на Георги Гатев, ръководител на националното бюро за надзор на СРС, не е намерил задоволително публичност, има явен отговор – не стигна до разглеждане в Парламента.
Тази политическа рецесия би трябвало да има политически отговор.
След разбор на цялостната политическа обстановка, ДСБ намира, че Бойко Борисов и държавното управление му би следвало да изискат от 44-тото Народно събрание избор на доверие по чл.112 от Конституцията .
Няма различен механизъм, с изключение на избори несъмнено, да се ревизира доверието в Борисов и кабинета му, както и в ръководещото болшинство. Важно е да се организира спор, тъй като политическата рецесия е подбудена явно от напрежението вътре в държавното управление и в ръководещото болшинство.
На въпрос по отношение на Председателството на България на Съвета на Европейски Съюз, Атанас Атанасов съобщи, че това е доста сериозна опция за осъществяване на българските национални ползи, единствено че ръководещите не работят за това . Това, което чуваме от тях, при другите им визити и изяви, е обвързвано единствено с отпадането на глобите против Русия. По тази тематика министър председател и президент са обединени, а другояче били във „ война”.
Радан Кънев добави, че е доста неправилно да се разсъждава за запазването на настоящето държавно управление в сегашната му настройка и със настоящето му държание, като за изключително преимущество по време на председателството на съвета на Европейски Съюз от страна на България. Ако ръководството продължи по същия метод, със същата лавина от корупционни кавги, на практика ежедневни, а и със същото държание на ръководещите можем да чакаме това председателство мощно да повреди, а не да укрепи интернационалния имидж на България. Макар и мъчно да можем да си представим повече да се навреди, само че, за жалост, е допустимо .
За битка с корупцията би трябвало преди всичко политическа воля. Независими хора. Затова и предлагаме самостоятелен прокурор, който да проверява корупцията по висшите етажи, който да има и свободата и пълномощията да проверява прокуратурата и основния прокурор . Прокуратурата е тази, която притегля към наказателна отговорност и внася обвиняванията в съда. Неспособността на прокуратурата е главния проблем в битката с корупцията, приключва позицията на ДСБ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР