Недопустимо е да се мисли, че терористичният акт срещу Гешев

...
Недопустимо е да се мисли, че терористичният акт срещу Гешев
Коментари Харесай

Сийка Милева: Недопустимо е да се мисли, че терористичният акт срещу Гешев е инсцениран

Недопустимо е да се мисли, че терористичният акт против Гешев е инсцениран, съобщи представителят на основния прокурор Сийка Милева.

“Този терористичен акт е против цялата страна и национална сигурност на България.

Недопустимо е някой да мисли, че това е инсцениран акт, това е несериозно ”, това съобщи представителят на основния прокурор Сийка Милева на митинг пред правосъдната палата в София, съобщи БГНЕС.

По думите ѝ магистратите желаят да изкажат в лицето на престъпността, че не ги е боязън.

Жерви сме на война против прокуратурата – с компромати, медийни офанзиви, изявления, лобистко законодателство и улични митинги. Не съумяха, само че се пробваха да убият основния прокурор. Опитът му за ликвидиране е подбудено освен от предпочитание за физическото му заличаване на лица от престъпния контингент, олигарси и политици, подсъдими и обвинени. С този противен и показателен акт желаят да покажат на всички нас, че с натискането на един бутон могат да убият един човек. Благодарение на Бог нямаше потърпевши, само че на следващия ден този гърмеж може да се намира в дома на всеки един от нас “, съобщи тя. И добави, че по формираното досъдебно произвеждане за туризъм сега се прави втори оглед.

„ Тук сме повече от единни, ще бъдем тук всеки ден в случай че се наложи. Искаме от виновните институции да защитят нас и нашите фамилии. Подкрепяме основния прокурор. Този терористичен акт е освен против него и прокуратурата, само че и против цялата страна и националната сигурност. Ние ще създадем всичко допустимо да установим причинителите на този противен терористичен акт против основния прокурор. Тук сме освен поради него, само че и поради цялата прокуратура. Това, което видяхме през вчерашния ден, е неприемливо в една правова страна “, безапелационна е Милева.

Магистрати, прокурори и следователи излязоха пред правосъдни покои или окръжни прокуратури в голям брой градове в страната в поддръжка на основния прокурор Иван Гешев след опита за нападение над него на 1 май.

Според някои от протестиращите магистрати сега се назначават разнообразни експертизи. Категорични са, че изпитват боязън по някои каузи, които преглеждат. Други обаче споделят, че не се опасяват да продължат да работят макар случилото се, което дефинират като последна демонстрация на ненавист.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР