Недекларирано злато във вид на кюлчета, увити в колан около

...
Недекларирано злато във вид на кюлчета, увити в колан около
Коментари Харесай

Митничари откриха златни кюлчета около кръста на пътничка на МП Гюешево

Недекларирано злато във тип на кюлчета, увити в колан към кръста на пътничка – македонска гражданка, задържаха митнически чиновници на Митнически пункт Гюешево.

На 27.02.2022 година, към 3:30 часа на Граничен контролно-пропусквателен пункт Гюешево на излаз от страната идва рейс с турска регистрация, изпълняващ транспорт на пасажери по постоянна линия сред Р Турция и Р Северна Македония. Митническите чиновници от отдел „ Борба с наркотрафика “ в Търговско дружество Митница София селектират транспортното средство и пасажерите за щателна митническа инспекция.

При осъществен персонален обзор на едно от пътуващите в рейса лица - жена с македонско поданство, митническите инспектори намират 8 кюлчета злато, укрити в колан към кръста й. Златните плочки с проба „ 9950 “ тежат по 250 грама всяко и са щамповани със сериен номер и маркировка. Общото им тегло е 2 кг на стойност 195 583 лева

Тъй като златните кюлчета не са декларирани пред митническите органи по съответния ред, по случая е формирано досъдебно произвеждане по разказа на Търговско дружество Митница София и по реда на член 251, ал.1 пр.2 по отношение на чл.18 от Наказателен кодекс.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР