Недалеч от красивите брегове на Черна гора е разположен малък

...
Недалеч от красивите брегове на Черна гора е разположен малък
Коментари Харесай

Как една крепост стана ябълката на раздора


Недалеч от красивите крайбрежия на Черна гора е ситуиран дребен остров на име Ластавица, на който се намира крепостта " Мамула " - някогашен концентрационен лагер и сегашен мотив за разкол сред страната и локалните.

След разпускането на лагера преди 75 години крепостта е нищо повече от немного известна атракция, която преди няколко години притегля инвеститорски интерес.
 Снимка 412169

Швейцарската компания Swiss Orascom Development Holding получава от държавното управление на Черна гора контракт за стопанисване на историческия обект за период от 49 години, чиято цел е крепостта да бъде възобновена и превърната в първокласен хотел.
 Сексът, хотелските стаи и къде е по-хубав
Защо сексът в хотелска стая е по-хубав

Когато не обичаме да ни безпокоят

Както можем да се досетим, локална неправителствена организация, подкрепена от много поданици от крайбрежните градчета, възроптава, откакто вложителите стартират съществени и огромни действия на острова.
 Снимка 412170

Местните са шокирани от това, че швейцарският холдинг е подхванал 10-метрови ровове навътре в крепостта, разрушена е една от защитните й стени и са застрашени над 5000 птици, които живеят там.

За хората от покрайнините пък " Мамула " съставлява прочувствен паметник с извънредно значение и е неприемливо да бъде трансфорат в място за Instagram фотоси и шампанско в кофи.
 Така ще наподобяват някои от спалните в бъдещия хотел.

Така ще наподобяват някои от спалните в бъдещия хотел.

В същото време специалисти на европейско ниво, както и черногорското държавно управление, енергично пазят плана, като даже акцентират какъв брой рационално и деликатно работят изпълнителите му.

До момента са вложени над 4 милиона евро в преобразяването на крепостта, а швейцарците дават обещание, че новата " Мамула " ще бъде отворена за всички хора 365 дни в годината.
 Дизайн на баня и кулоар в реновираната цитадела.

Дизайн на баня и кулоар в реновираната цитадела.

Кой е прав и кой не е - няма по какъв начин да знаем. От една страна, е добре, че държавните управления са отворени към сходни планове, които носят работни места и трансформират застояли структури.
 Хотел Hilton London Bankside, първата веган хотелска стая и какви материали са употребявани в нея
Първата веган хотелска стая

Ето от какво е направена

От друга страна, няма по какъв начин да не се запитаме дали не отиваме прекомерно надалеч с желанието си да подтикваме туризма, потъпквайки вековни полезности и исторически нещастия.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР