Небето над Украйна ще се превърне в най-опасното бойно поле,

...
Небето над Украйна ще се превърне в най-опасното бойно поле,
Коментари Харесай

Bussines Insider: Небето над Украйна ще се превърне в най-опасното бойно поле в историята на F-16

Небето над Украйна ще се трансформира в най-опасното полесражение, на което изтребителите американско произвеждане F-16 са се сблъсквали до момента, описват пред изданието Bussines Insider някогашни военни водачи от Съединени американски щати.

Самолетът ще би трябвало да издържи на актуалните съветски системи за противовъздушна защита - както С-300, по този начин и С-400.

" Руският боеприпас от системи земя-въздух е по-модерен и модернизиран от тези, с които F-16 се е сблъсквал в минали спорове ", се споделя в публикацията.

Русия разполага и с " голям флот " от Су-35 и МиГ-31, въоръжени с ракети с огромен обхват, а военните й са в положение да откриват американски изтребители на стотици километри разстояние.

" Руснаците имат съоръжение от висок клас за войната в Украйна ", до момента в който предходните съперници на F-16 в Близкия Изток, като Ирак и Сирия, " нормално използваха остаряло руско съоръжение и евентуално военните им не бяха толкоз добре подготвени “.

Когато украинските F-16 излетят, те евентуално незабавно ще попадат в обсега на съветските системи за противовъздушна защита. Украинските водачи може да се окажат " под прицел, даже преди да стартират да употребяват личната си тактичност ".

По данни на ресурса Oryx, който наблюдава военните загуби, Украйна към този момент се е дала прошка с минимум 86 самолета от началото на войната.

Инфо: " Фокус "

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР