Неактивните хора са сериозен резерв на пазара на труда, но

...
Неактивните хора са сериозен резерв на пазара на труда, но
Коментари Харесай

Сачева: Работната ръка се топи

Неактивните хора са сериозен запас на пазара на труда, само че в този момент Агенцията по заетостта доближава до дребна част от тях заради законови празноти “. Това съобщи депутатът от ГЕРБ Деница Сачева, съобщи кореспондент на БГНЕС. Сачева показа в Народното събрание оферти план на Закон за изменение и допълнение на Закона за поощряване на заетостта.

Тя напомни, че България е изправена пред демографска рецесия, а популацията понижава фрапантно и по-бързо спрямо други страни. „ Това е сериозен риск, тъй като евентуалната работна ръка се топи непрекъснато “, акцентира депутатът от ГЕРБ.

Според нея са нужни промени, които да разрешат на организацията да си взаимодейства интензивно с институциите по анализиране, търсене и контакт с лицата в трудоспособна възраст, които заради липса на умения и други бариери не могат да доближат до нейните услуги.

„ Предложеният план е създаден да отговори на потребностите за активиране на трудоспособните лица, които не работят, не учат и не се регистрирани в бюрата по труда. Те значителен трудов запас в изискванията на намаляваща работна мощ. Законопроектът регламентира финансирането с пари от държавния бюджет на дейна политика на пазара на труда “, сподели още Деница Сачева.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР