Неадекватната медицинска помощ ще се превърне в една от 10-те

...
Неадекватната медицинска помощ ще се превърне в една от 10-те
Коментари Харесай

СЗО: Неадекватната медицинска помощ е сред 10-те водещи причини за смърт в света

Неадекватната здравна помощ ще се трансформира в една от 10-те водещи аргументи за гибел измежду популациите. Това съобщи представителят на Световната здравна организация (СЗО) в Руската федерация Мелита Вуйнович на конференция, отдадена на Световния ден за сигурност на пациентите, който се отбелязва на 17 септември.

" СЗО счита, че несъответстващите здравни грижи могат да бъдат една от 10-те най-големи аргументи за гибел. Но за това се нуждаем от осведомителна система, която може да разкрива това. Средно се пресмята, че един на всеки 10 пациенти е обиден неподходящо при приемане на болнична помощ ", сподели тя.
 СЗО: До 2050 година хората с деменция ще бъдат 139 милиона СЗО: До 2050 година хората с деменция ще бъдат 139 милиона
Броят на хората, живеещи с деменция, ще се усили до 2030 година от сегашните 55 млн. на 78 млн., а до 2050 година - на 139 млн. Това е прогно...

Според Вуйнович размерът на обществените разноски в света, свързани с породени вреди на пациентите, варира от 1 до 2 трилиона $, съобщи ТАСС.

Представителят на СЗО означи, че могат да зародят неточности при даването освен на стационарна, само че и на незабавна и амбулаторна помощ.

" Това са неточности в диагностиката, неточности при определяне на медикаменти. Четири от 10 души, които получават незабавна здравна помощ в света, претърпяват някакъв неподходящ резултат заради несъответстваща здравна помощ ", добави Вуйнович.

Още от ЕВРОПА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР