Не зная темата на втория вот на недоверие, но това

...
Не зная темата на втория вот на недоверие, но това
Коментари Харесай

Йотова: Вотът на недоверие не е губене на време

Не зная тематиката на втория избор на съмнение, само че това е естествена парламентарна процедура. Не одобрявам хората, които споделят, че това е губене на време. Когато става дума за парламентарна процедура, в никакъв случай не е губене на време. Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова.

По отношение на това дали ще се свика Консултативен съвет, Йотова уточни: “Това ще бъде по преценка само и единствено на президента на страната. Мисля, че той към този момент направи една доста сериозна консултативна среща с министър-председателя, със заместник-министър ръководителя и службите. Ние следим доста деликатно всичко това, което се развива като рецесия в Израел и в Газа ”, изясни тя.

Според вицепрезидентът България има една от най-сигурните външни граници на Европейски Съюз.  “Независимо от доста гласове, които чуваме освен вътре в страната и отвън, скептиците във връзка с нашето разширение към Шенген, считам че България ще се прави. Упрекът ми е към европейските институции, тъй като пактът за миграция е блокиран, не е признат, а за жалост част от клаузите в него не са по никакъв начин преференциални за България, тъй като ще продължава да работи дъблинското съглашение, което ни обрича да бъдем страна, която главно ще се грижи за хората, които ще стъпят за първи път на европейска територия ", добави вицепрезидентът.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР