Не знам точно на каква цифра ще се спре финансовият

...
Не знам точно на каква цифра ще се спре финансовият
Коментари Харесай

Рашков: Очакваме увеличение на заплатите в МВР

„ Не знам навръх каква цифра ще се спре финансовият министър, само че би следвало, чакаме, не по-малко от 20% да се планува нарастване на възнагражденията на чиновниците в министерството “. Това сподели министърът на вътрешните работи Бойко Рашков, който дава отговор на депутатски въпрос по отношение на актуализацията на бюджета, съобщи БГНЕС.

„ Няма всеобщи съкращения в Министерство на вътрешните работи, няма и да го допуснем “, изясни той във връзка със почналото преструктуриране в министерството.

„ Не може някой да бъде уволнен просто по този начин, тъй като на някого не му харесва “, добави Рашков. По думите му промяна може да се направи и без да се редуцират всеобщо хора, а като се направи по-добра организация, като се насочат сили там, където е належащо.

Министърът посочи, че от декември е почнало освобождение на чиновници, които са трансферира годините за пенсия по Закона за Министерство на вътрешните работи и Закона за държавния чиновник. Той изясни, че през 2009 година числеността на състава е била 63 742 щатни бройки, а в този момент са 49 798, като в този интервал всяка година бройките са намалявали. През една от годините щатните бройки понижават с към 2600.

Вътрешният министър уточни, че в Главна дирекция „ Национална полиция “ е било разрешено администрацията да бъде 34% от състава, до момента в който във всички други структури е под 10%, като сега се разисква по какъв начин да се работи по тази линия.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР