Не знам откъде г-н Трифонов черпи тази информация, той не

...
Не знам откъде г-н Трифонов черпи тази информация, той не
Коментари Харесай

Партията на Киро скочи на Слави: Откъде има информация като не идва на лидерския съвет?!

Не знам от кое място господин Трифонов черпи тази информация, той не взе участие в последните месеци нито в лидерския съвет, да не приказваме в експертните препоръки, където се събираме всички представители на обединението. За нас постоянно е било от изключителна значимост разговорът в обединението да върви. Такъв разговор следва през днешния ден на съдружен съвет, на който ще бъде разискван окончателният пакет от ограничения.

Това съобщи пред Българска национална телевизия ръководител на парламентарната група на „ Продължаваме промяната “ Андрей Гюров.

Вчера водачът на „ ИТН “ Слави Трифонов написа във Facebook, че в последно време в ръководството на страната стават неразбираеми неща.

„ Да, знам, че звучи малко необичайно, в случай че „ ИТН “ е част от ръководещата коалиция, само че е реалност. Нелеп факт. Защото представителите на „ Продължаваме промяната “ в този кабинет нито се допитват до съдружните си сътрудници, нито чуват какво им споделят, нито си вземат записка, а доста постоянно вършат каквото си желаят “, добави Трифонов.

„ Пакетът (б.р. от 14 антикризисни ограничения на стойност 2 милиарда лева.), които представихме през вчерашния ден, включва неща, зад които можем да застанем, които са остойностени от Министерство на финансите и знаем, че можем да се вместим в бюджетната рамка, която сме задали и които дават отговор на главните правила, които отстоява „ Продължаваме промяната “ от началото на предизборната акция “, съобщи Гюров.

Припомняме, че пакетът от антикризисни ограничения включва увеличение на минималната пенсия от 370 на 450 лева от юли и съразмерно повишаване на всички пенсии (с 21,6%). Максималната пенсия пък ще бъде увеличена от 1500 лева на 3400 лева от юли. От октомври ще има нова актуализация на пенсиите, която ще е на друг принцип от прилагания до момента и ще понижи разликата сред старите и новите пенсии.

Данъчното облекчение за работещите родители ще се усили от 450 на 600 лева за едно дете и от 900 на 1200 лева – за две деца. В ограниченията е и отстъпката от 25 ст. при зареждането на гориво до 50 л от физическите лица.

Предлага се още от 1 юли да се понижи на 9% Данък добавена стойност за парното и топлата вода, както и да се вдигне прагът за регистрация по Данък добавена стойност на компаниите на 100 000 лева Също и освобождение от данък на тока и газа.

Гюров съобщи, че ограниченията не са признати „ под натиска на улицата “.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР