Не знам какво ще стане, знам, че имаше възражения от

...
Не знам какво ще стане, знам, че имаше възражения от
Коментари Харесай

Косово е сърцето на Сърбия, написа Новак Джокович на „Ролан Гарос“

„ Не знам какво ще стане, знам, че имаше възражения от страна на интернационалните публицисти дали да получа наказване. Нямам задръжки, още веднъж бих го направил. Против войните съм и срещу какъвто и да било спор, постоянно съм го казвал обществено. Ситуацията с Косово е казус съгласно Устава на Организация на обединените нации, доста ми е жалост, че сме в такава обстановка ", сподели Джокович.

Водещият сръбски тенисист Новак Джокович рискува да провокира политически спор на Откритото състезание на Франция, като написа известие " Косово е сърцето на Сърбия " след успеха си в първия кръг на " Ролан Гарос " през вчерашния ден, съобщи Ройтерс.

" Косово е сърцето на Сърбия. Спрете насилието “, написа актуалният номер 3 в международната класация Джокович на сръбски върху обектива на камера край корта след срещата си с родения в Ню Йорк и състезаващ се за Съединени американски щати етнически сърбин Александър Ковачевич, извоювана с 6:3, 6:2, 7:6(1). 

Вчера жителите от обитаемоте най-вече със сърби общини Звечан, Зубин поток и Лепосавич в Северно Косово стачкуваха пред постройките на общините, в които бяха назначени албански кметове след бойкотираните от сърбите избори. Протестиращите влязоха в конфликти с полицията в община Звечан. Около 25 военни от КейФОР бяха ранени, както и минимум 52-ма сърби.

Напрежението сред Сърбия и нейната някогашна провинция продължава, откогато Косово се отдели едностранно през 2008 година

„ Не съм политик и нямам желание да влизам в политически диспути. Много ме боли като сърбин от това, което се случва в Косово – нашите хора са изхвърлени от общините. Това е най-малкото, което можех да направя “, разяснява Новак Джокович проявата си, съобщи Танюг.

В Париж Джокович се стреми към рекордна 23-а купа от Големия шлем.

Той акцентира, че усеща отговорност като социална персона и наследник на човек, роден в Косово.

„ Не знам какво приготвя бъдещето за сръбския народ и Косово, само че е доста значимо да покажем поддръжка “, означи той.

Джокович сподели, че не знае дали ще бъде осъден за проявата си.

„ Не знам какво ще стане, знам, че имаше възражения от страна на интернационалните публицисти дали да получа наказване. Нямам задръжки, още веднъж бих го направил. Против войните съм и срещу какъвто и да било спор, постоянно съм го казвал обществено. Ситуацията с Косово е казус съгласно Устава на Организация на обединените нации, доста ми е жалост, че сме в такава обстановка. Косово е нашето огнище, нашата упора, най-голямата ни борба се е случила там, най-важните ни манастири се намират там… Много аргументи съществуват и най-много – това е истината “, заключи Джокович.

Френската федерация по тенис, която провежда събитието, сподели пред Ройтерс, че няма „ публични правила за Големия шлем какво могат и не могат да споделят играчите. Френската федерация по тенис няма да прави изказвания или да заема позиция по този въпрос “.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР