Не знам дали е популизъм, със сигурност е популярно –

...
Не знам дали е популизъм, със сигурност е популярно –
Коментари Харесай

Дончев определи субсидията от 1 лев като отговор на популизма

Не знам дали е популизъм, сигурно е известно – за жалост подобен е характерът на играта. Не е комфортно един да приказва, а различен да скача да се бори. Конвенционалните ограничения не постоянно дават резултат. Така вицепремиерът Томислав Дончев разяснява формалното предложение на ГЕРБ за партийна дотация от 1 лев на глас.
Според Дончев едно е да правиш популизъм на гърба на страната, а друго на гърба на партията. Той обаче съобщи, че диалогът би трябвало да бъде отворен и не разяснява дали ГЕРБ не прави предлагането за 1 лев на глас на инат, с цел да видят гласоподавателите какво ще стане. Популизъм е нещо, което или не може да стане, или провокира резултат, противоположен на прокламирания, напомни вицепремиерът пред Нова телевизия.
На въпрос от кое място ГЕРБ ще вземе пари при дотация от 1 лев на глас, Дончев отвърна, че подозира, че доста би трябвало да се свият разноските – да вземем за пример да няма образования.
Дончев обаче не видя като популизъм думите на Бойко Борисов, че със спестените пари от партийни дотации ще се строят детски градини. Освен това вицепремиерът е безапелационен, че диференцираното Данък добавена стойност подкрепя търговците, а не потребителите.
Относно настояването на Волен Сидеров за оставка на военния министър Красимир Каракачанов, Томислав Дончев не пожела да предвижда какво ще стане, тъй като " там " имало " доста интензивна вътрешна динамичност ". По причините на водача на " Атака " за оставка на водача на Вътрешна македонска революционна организация, Дончев разяснява, че 3 милиарда лв. за F-16 няма да се дават и че огромно събитие като " София прайд " има потребност от полицейска защита. Припомняме, че " Атака " отново блеснаха на събитие, обвързвано с тематиката " хомосексуални ", като излязоха на жива верига пред паметника „ Васил Левски ” в София и с плакати " Гей оувър ". Такъв афиш държеше претендентът за евродепутат на партията на Сидеров Георги Димов, който е бил претендент и на " Движение 21 " за изборна служба, само че си тръгнал поради разлики на тематика " русофилство ".

Снимка: " Атака "
По тематиката с F-16 Дончев акцентира, че всичко в този момент било спекулации, тъй като няма финално ценово предложение. Има единствено разгласен от Конгреса таван за договорката – 1,6 милиарда $. " Българското държавно управление не работи под напън ", сподели вицепремиерът, който добави, че не трябва да се води диалогът по метод " дали това не е такса успокоение ". Покупката на военен аероплан не е като да си купиш пералня, това е включване в една групова система за защита, съобщи Дончев.
Томислав Дончев разгласи и за " доктрина на конспирациите " това, че Цветан Цветанов може да е изгубил доверието на Съединени американски щати и по тази причина да се е стигнало до абсурда " Апартаментгейт " и бламирането на Цветанов. А на въпрос кой ще замести Цветанов, отговорът е: " Трябва да има структурни промени " и отхвърли, че той е станал номер 2 в ГЕРБ.
За цената на природния газ, приближаващ от Русия, щяло да има промени в границите на идващия месец, тъй като отново ще има срещи на равнище " комисия " с Москва.
По тематиката " къщи за посетители " Дончев дефинира случилото се за " гнусно ", само че финансирането несъмнено било под 1% от общото европейски финансиране за България. Той видя като огромен проблем, че за първия програмен интервал 2007 - 2013 година къщите за посетители не са били вкарани в ИСУН и не можело да се ревизира, а за настоящия програмен интервал не било по този начин. Дончев обаче заложи на " любознанието на обичащите да вървят по китни места " жители за инспекция, а не на страната. Но журналистическо следствие на практиките на Фонд " Земеделие " сподели продължаваща неяснота.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР