Не затваряйте вратите към никоя политическа сила - това послание

...
Не затваряйте вратите към никоя политическа сила - това послание
Коментари Харесай

Денков към Терзиев: Не затваряйте възможности, да не стане като при нас в НС

" Не затваряйте вратите към никоя политическа мощ " - това обръщение насочи министър председателят Николай Денков към кмета на София Васил Терзиев след срещата им в Министерски съвет. " Задачите и на Столична община, и на общините, които предстоят, са в центъра на вниманието на държавното управление. Срещали сме се преди този момент единствено случайно, тъй че в огромна степен това беше опознавателна среща ", съобщи още Денков.
 
Премиерът изброи, че столичният кмет е сложил няколко от общите тематики, " по които екипът му сега знае, че би трябвало да работи интензивно - обучение, финансиране на общините ". Министър-председателят засегна и въпроса за болшинствата в новоизбраните общински препоръки.
 
" Това, което имаме на национално равнище, няма по какъв начин да се проектира във всяка една община. Общините са доста разнообразни. Позволих си, тъй като бях запитан, да дам подобен съвет на кмета - не затваряйте благоприятни условия, тъй като може да се окаже, че единствените благоприятни условия са тези, за които сте споделили, че не могат да се осъществят. Това нещо го изживяхме в Народното събрание, за това моят съвет е да не се прибързва със затваряне на варианти, които по-късно могат да се окажат потребни ".
 
Премиерът акцентира и че в най-скоро време следва среща на държавното управление с представители на Националното съдружие на общините в България.
 
 Николай Денков и Васил Терзиев Николай Денков и Васил Терзиев Източник: Българска телеграфна агенция
От своя страна Терзиев съобщи благодари за протегната ръка и добави, че за него е било " извънредно значимо " да се организира тази среща и да изложи главните си цели. " Беше много градивно и се надявам, че резултатът от положителното съдействие сред Столичната община и изпълнителната власт ще може да бъде усетено от софиянци през идващите месеци и години ", добави новоизбраният кмет.
 
В края на седмицата той ще разгласи пред медиите екипа, с който ще работи в Столичната община. Терзиев се ангажира, че ще инициира срещи с всички политически партии и техните представители: " Ще предизвиквам срещи с всички политически партии и техните представители, с цел да намерим метод да понижим напрежението и да има работещ общински съвет. Ще работим интензивно и ще има протегна ръка към всички представители в СОС, с цел да намерим допирните точки към стратегиите, прагматичните решения и търсенето на единодушие ".
 
Терзиев добави, че е оптимист по отношение на решаването на проблема с избора на ръководител на Столичния общински съвет. Вчера след два опита на своето първо съвещание в новия мандат Столичният общински съвет не съумя да си избере ръководител. Ново съвещание е планувано за 20 ноември.
 
 Васил Терзиев Васил Терзиев Източник: Българска телеграфна агенция
При полагането на клетва Терзиев разгласи, че първата задача, отвън тези, които са заложени в програмата му, е да се запознае с администрацията и да разбере кои са най-неотложните неща, които е нужно да бъдат придвижени до края на годината. Освен това, което са говорили на срещата Денков и Терзиев, министър-председателят разяснява пред публицисти и идния избор на съмнение - съгласно него той е опция да се изясни на хората какво е направено в последните пет месеца в системата на защитата и националната сигурност.
 
" Много процеси се движат паралелно и по тази причина би трябвало обществото да е осведомено. Разбира се, подготвени сме да чуем и всевъзможни рецензии, стига да се основават на обстоятелства, а не на измислици ", сподели Денков. 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР