Не вярвам в мярката за установяване на тавани. Няколко мерки

...
Не вярвам в мярката за установяване на тавани. Няколко мерки
Коментари Харесай

Ново обяснение за скъпите храни у нас, какво да правим

Не имам вяра в мярката за определяне на тавани. Няколко ограничения се въртят в общественото пространство, само че те са непазарни и рано или късно ще доведат нежелани отклонения - черен пазар, дефицити. Това съобщи пред Българска национална телевизия Богомил Николов от асоциация " Активни консуматори ".

" Инфлацията е жилаво събитие и не си отива бързо и елементарно. Разговорът не би трябвало да се концентрира върху цените, а върху покупателната ни дарба, тъй като в условия на инфлация, с изключение на цените, нарастват и приходите. Има хора, които в тази обстановка ще получат, ще договорят с работодателя си по-добри условия и няма да усетят повишаването. Но за тези, които разчитат на пенсии и обществени помощи, ударът ще бъде доста мощен. Затова би трябвало да се води диалог, изключително в предизборна акция, по какъв начин да се резервира покупателната дарба ", изясни Николов.
-->
За него едно от вероятните работещи решения може да е въвеждане на по-ниско Данък добавена стойност за някаква кошница от вероятни артикули.

" Освен това тематиката за субсидирането на земеделците би трябвало да бъде припомняна, тъй като факт е, че производството в България на зеленчуци и мляко страда от години, а инфлация най-лесно се обезврежда с засищане на пазара със артикули ", напомни Николов.

По думите му у нас има незадоволително предложение, което води до напредък на цените.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР