Не вярвам на русофобските изцепки на Борисов и Пеевски –

...
Не вярвам на русофобските изцепки на Борисов и Пеевски –
Коментари Харесай

Битката е кой да купи „Лукойл“ - човек на ГЕРБ и ДПС или на ПП-ДБ

Не имам вяра на русофобските изцепки на Борисов и Пеевски – доскоро се прегръщаха с руснаците, споделя някогашният министър на защитата

Красимир Каракачанов бе вицепремиер и министър на защитата в държавното управление „ Борисов 3 “ (2017 – 2021 г.). Тогава партията му ВМРО-БНД бе част от групировката „ Обединени патриоти “, която влезе в коалиция с ГЕРБ. Потърсихме го за коментар във връзка спора сред ГЕРБ и Движение за права и свободи, от една страна, и ПП-ДБ, от друга, преди през днешния ден следобяд да стане ясно, че те въпреки всичко са постигнали съгласие, тъй че държавното управление „ Денков “ да не бъде свалено през инициирания от опозицията избор на съмнение.

- Г-н Каракачанов, очаквате ли ГЕРБ да смъкна държавното управление, или се разиграва някакъв спектакъл съгласно Вас?

- Няма по какъв начин да го смъкна, тъй като няма да им разрешат. Г-н Магнитски няма да им позволи. Аз бях споделил още преди изборите през март т.г., че ще има болшинство и то ще е болшинството „ Магнитски “. И, както виждате, ГЕРБ и Движение за права и свободи се стараят да се харесат на господин Магнитски – поставям го в кавички, тъй като е ясно защо приказваме. Просто борбата е за преразпределение на някои стопански запаси и най-много за „ Лукойл – Нефтохим “. Битката е коя от двете групи ще си постави собствен човек да купи компанията. Цялата тази игра към дерогацията е тъкмо с тази цел. Преди два дни Борисов и Движение за права и свободи споделят „ държавното управление няма да падне, няма да подкрепим вота “, през вчерашния ден разиграват сюжета, с който демонстрират на Политическа партия и Демократична България, че те сами са нищо. И хем не смъкват държавното управление, хем ги оставят да се пържат в личен сос и по време на дебата, и по време на гласуването. Така че кабинетът няма да падне, тъй като няма да им разрешат. Няма какво да се лъжем, това държавно управление е направено от посолството по чисто геостратегически аргументи – аргументи, свързани с войната в Украйна.

- А виждате ли взаимозависимост на ГЕРБ от Движение за права и свободи, въпреки това? Има такива съмнения, които Борисов през днешния ден отхвърли.

- Тука не става дума за взаимозависимост. Те просто ръководят дружно.

- Дали ръководят в действителност те сега?

- Естествено, че те управляват; те ръководят дружно. Трите ръководещи партии си бяха разпределили задачките, т.е. ползите. Това е сглобката на ГЕРБ, Движение за права и свободи и ПП-ДБ. Но понякога се ритат по кокалчетата и в някои по-деликатни елементи на тялото. Както виждате, поради събитията в центъра на София нощес, тази заран Политическа партия и Демократична България желаеха оставката на министъра на вътрешните работи, за който от дълго време се говореше, че е посочен от Движение за права и свободи. Така че войната посред им се задълбочава и най-сетне евентуално някой от посолството ще им каже да си седнат на гъ*овете, тъй че няма да съборят държавното управление.

- А кой в тази ситуация е прав за дерогацията – ГЕРБ и Движение за права и свободи, от една страна, или държавното управление и ПП-ДБ, въпреки това?

- Тук има един главен елементарен въпрос. Кой е прав, кой е крив – това като им гледаш клишетата на едните и на другите, мъчно можеш да прецениш, в случай че не си огромен експерт. А огромният въпрос е следният – в случай че свалиш дерогацията, това ще се отрази ли на потребителите. Т.е. цената на колонките на бензиностанциите ще стане ли от 3 на 4 или 5 лв., или няма да стане. А какво правиш, в случай че, примерно, „ Лукойл “ приключи работа?

- То това е разногласието.

- Ами да, това е първото, а не всички тези клишета. Защото, оправдавам се, но не аз и не вие подарявахме кученца на Путин. Не аз и не вие ходихме дружно с него да въртим ръчката на „ Балкански поток “. Също и Движение за права и свободи работеха интензивно и по плана „ Белене “, и по плана „ Турски поток “. И в един миг като ги слуша човек господата Борисов и Пеевски, има възприятието, че против него приказва генералният секретар на НАТО, а не едни български политици, които доскоро са се прегръщали с руснаците. Така че аз нямам доверие на техните русофобски изцепки. Всичко е стопански интерес, а тук изобщо не става въпрос за правила, за войната в Украйна и за клетия украински народ. Така че несъмнено те се пробват с извънредно антируска реторика да завоюват за своята идея посолството. Докато Политическа партия и Демократична България си вършат една доста ясна сметка, че мандатът към момента е техен, министър-председателят е техен и в случай че цените на горивата скочат, което всички експерти предвиждат, негативът ще го оберат те. И по тази причина оферират, забележете, средата на март (да отпадне дерогацията) – когато към този момент, в случай че сглобката бъде непокътната, министър-председател би трябвало да е Мария Габриел. Това е едно надхитряне и надхитряване. За страдание, обаче, сметката я заплаща елементарният български народ. А тук става въпрос за едно: коя от двете групировки – едната към ГЕРБ и Движение за права и свободи, а другата към Асен Василев и неговите другари, - ще лапне „ Лукойл “. Никакви правила няма нито при едните, нито при другите. Историята през последните 20 години е потвърдила, че тези хора се управляват не от правилата и ползите на страната, а единствено от своите персонални стопански ползи.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР