Не всички членове на правителството в Атина са добре настроени

...
Не всички членове на правителството в Атина са добре настроени
Коментари Харесай

Нова атака от Атина към Скопие: Терминът „Македония“ не може да съществува в новото име

Не всички членове на държавното управление в Атина са добре настроени към Македония и договарянията в разногласието за името. Един от сътрудниците в ръководещата коалиция и министър на защитата – Панос Каменос, който е и водач на партията " Независими гърци ", за следващ път се заяде със Скопие.

" На всяка цена ние ще попречим на потреблението на термина Македония в името на Скопие. И това нещо е ясно ", съобщи Каменос пред гръцката телевизия " Антена ", съобщи БГНЕС.

Той добави, че " преди договорът да стигне в Народното събрание, ще би трябвало да се извърши гръцкото условия за смяна на конституцията " на Република Македония. " За да има смяна в конституцията, ще би трябвало да има избори в Скопие. Да допуснем, че ще има избори и ще има поврат и одобряват измененията в конституцията, които през днешния ден не одобряват. Само тогава, с решение на гръцкото държавно управление, договорът ще влезе в Народното събрание и тогава ще решим какво да вършим. Но, на първо място ние няма да предложим сходно решение на Народното събрание " съобщи Каменос.
Той предизвестява и че депутатите от неговата партия няма да пристъпят към гласоподаване на възможен контракт със Скопие, в случай че не бъдет изпълнени въпросните условия. " Дори другите да предложат, в това число и " Нова народна власт " /опозицията, бел.ред./, ние няма да гласуваме. Ако би трябвало, ще блокираме процеса и по различен метод ", сподели още Каменос. На въпрос " дали това значи събаряне на кабинета " той отговори: " За да се случи това нещо, би трябвало да има мое и на премиера решение ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР