Не винаги Range Rover Sport е бил най-спортно ориентираният SUV

...
Не винаги Range Rover Sport е бил най-спортно ориентираният SUV
Коментари Харесай

Това е най-мощният Range Rover в историята

Не постоянно Range Rover Sport е бил най-спортно насоченият SUV на пазара, макар името си. Но в този момент Land Rover в действителност вкарва Sport в елитната лига на топ SUV играчите, представяйки най-мощния Land Rover в историята.

Преди седмици Land Rover показа обновения Range Rover, на върху на гамата при който застава версията с 615 к.с. от 4,4-литровия V8 мотор на BMW. Очакваше се, че същата версия на мотора ще се появи и в Range Rover Sport SV. Само че инженерите на Land Rover отидоха по-далеч, като извадиха от този мотор още 20 к.с., с цел да стигнем до общите 635 „ коня ” и оптимален въртящ миг (непроменен) от 750 Нм. Но и тук има измама, тя се назовава Dynamic Launch Mode, който за малко дава 800 Нм.

Тези числа съставляват голям скок по отношение на 5,0-литровия V8 със суперчарджър в предходното потомство SVR, който разполагаше с 757 к.с. ш 700 Нм. Новият SV форсира от 0 до 96 км/ч за 3,6 секунди, до момента в който остарелият SVR правеше това за 4,3 секунди. В същото време излъчванията СО2 са с 15% по-ниски в този момент в сравнение с преди този момент.

Но може да предположим, че Land Rover пази в ръкава си още един коз под формата на нов SVR, който на по-късен миг да излезе и да се опълчи на Porsche Cayenne Turbo GT. Наскоро Porsche се похвали с 659 к.с. и ускоряване 0-96 км/ч за 3,1 сек. Максималната му скорост е 304 км/ч, до момента в който тази на Sport SV – 290 км/ч.

За да може да се оправя удачно с тези числа, Land Rover е внесъл нужните корекции, само че клиентът ще би трябвало да заплати в допълнение за тях. Сред тях се открояват първите 23-цолови джанти в сериен модел на марката, както и първите карбон-керамични спирачки в SUV на Land Rover.

Джантите икономисват общо 36,5 кг, а карбоновите спирачки още 34 кг. Карбонов е и предният похлупак, като по този начин от тежестта се икономисват общо 76 кг. Това обаче не значи, че Sport SV е лек със своите 2485 кг, цели 272 кг над Cayenne Turbo GT.

Допълнителни детайлности за новия RR Sport четете на автомобилния уебсайт
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР