Не винаги е нужно да сменяте работата, ако нямате достатъчно

...
Не винаги е нужно да сменяте работата, ако нямате достатъчно
Коментари Харесай

Девет безобидни ежедневни навика, които крадат цялата ви заплата

Не постоянно е нужно да сменяте работата, в случай че нямате задоволително пари. Често нашите привички са отговорни за бедността ни

Навикът е деяние, което правим автоматизирано. Образува се вследствие на повторение на едно и също нещо, мозъкът запомня това и се превежда в неволен режим. Следователно, ние самите не виждаме по какъв начин тези привички „ крадат “ пари от джоба ни, отбелязва.

Навици, които "крадат " цялата ви заплата

1. Не изработвате меню за седмицата

Това икономисва доста време и пари: в края на краищата вие знаете тъкмо какви артикули би трябвало да купите и в какво количество. Лесно е да се изчислят седмичните (месечни) разноски за храна и да не се изчерпват преди деня на заплатата. Проучванията демонстрират, че на този ден хората харчат 25% повече от другите и по-късно броят всяка стотинка.

2. Не употребявате досетливост

Скъпите домашен химикали могат да бъдат направени от спонтанни материали - сапун за пране, пяна за бръснене, сурови картофи, оцет, сода за самун. Например глицеринът замества лака за мебели и надеждно защищава от прахуляк. А остаряла гъба за чинии с няколко капки крем (дори с изминал период на годност) е артикул за грижа за обувките.

3. Рядко миете прозорците си

Как мръсните прозорци могат да повлияят на фамилния бюджет? Много просто - прахуляк, петна от дъждовни капки предотвратяват проникването на естествена светлина в стаята. Заради това по-често включвате изкуствено осветяване и хабите електричество.

4. Не актуализирате цената за връзка и интернет

Какво вършат доставчиците, с цел да запазят или привлекат нови клиенти? Ако употребявате цената отдавна, има причина да разгледате нови предложения или да се обадите и да намекнете за по-изгодните условия на съперниците. Бъдете сигурни, че ще Ви бъде препоръчана атрактивна алтернатива или ще Ви бъде предоставена отстъпка.

5. Без усъвършенстване на абонаментите

Защо бихте плащали за кабелна телевизия, когато употребявате услуга за стрийминг, с цел да гледате обичаните си излъчвания и множеството телевизионни излъчвания се предават онлайн? Не сте подготвени да се откажете от малкия екран - замразете цената за 1-3 месеца. Ако през това време не сте поискали да включите тв приемника, не се колебайте да откажете услугата.

6. Оставяте уредите включени

Електрически апарат, който е включен в контакт, употребява несъмнено количество сила. Ами в случай че има няколко? Точно по този начин, една чиста сума се събира за един месец. Включеното устройство може да бъде рисково за деца и животни, притегля повече прахуляк. А непрекъснатото зареждане скапва домашните уреди - преносим компютър или смарт телефон.

7. Не отглеждате зеленина вкъщи

На перваза на кухненския прозорец можете да отглеждате ароматни билки- магданоз, босилек, мента, розмарин.

8. Не посещавате възрастни родственици

Бабите и дядовците постоянно чакат внуците си с неспокойствие, обилно ги гощават с домашно приготвени сладкиши и в допълнение постоянно дават скътани пари. Разбира се, ние ги обичаме не за това, само че и парите не са непотребни.

9. Не спазвате дневния режим

Стоите до късно в обществените мрежи, а на сутринта не можете да се разсъните. И с цел да не закъснеете за работа, викате такси. Случва се с всеки, само че в случай че стане 3-4 пъти в месеца, финансовите разноски са обилни.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР