Не виждам общ профил на протестиращите. Бунтът е нещо изключително

...
Не виждам общ профил на протестиращите. Бунтът е нещо изключително
Коментари Харесай

Социален антрополог: Хората в България се чувстват все по-изолирани и изгубени

Не виждам общ профил на протестиращите. Бунтът е нещо извънредно разрушително. Слава богу в България в това отношение сме много кротки.  Има героична визия за протест.  Случват се хора, което имат групови проблеми и търсят решение. Ако властта не откликваше на настояванията им, нямаше да седят нещата по този начин. Това е форма на директна народна власт, сподели в предаването " Офанзива с Любо Огнянов " по Канал 3, общественият антрополог Харалан Александров. 

" Обществото е много разтревожено и това не е единствено в България. Хората се усещат все по-изолирани и изгубени. Няма такова нещо като съсловен интерес, да вземем за пример. Има доста разнообразни групи, които трансформират гнева с претенции на митингите ", сподели още той. 

" Би могло да се направи паралел с митингите във Франция. Това, което става там обаче повече наподобява на протест. Структурата на Париж е направената по този начин, че да не могат да се строят барикади. Много по-различна гражданска просвета. България е кротка и има общество, което постоянно гледа да си реши проблемите с договаряне и взаимни отстъпки. Чрез обществените мрежи става вероятен и отдушник. Склонни сме да употребяваме властта за обвинявания, по тази причина, че да вземем за пример чиновникът се е държал зле с нас. Много от проблемите, намират своите решения. Например майките, стартират да получават това, което желаят. Комуникацията сред обществото и властта е превърната в пряк диалог,. Нормалното е да се употребява тази противоположна връзка, в по-ниските равнища на администрацията и министър председателят съгласно мен би трябвало да се намеси ", безапелационен беше Александров. 

" Аз не желая промяна на системата, тъй като сме в народна власт и считам, че тя действа задоволително добре ", сподели още Харалан Александров.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР