Не виждам конкретни действия, с които главният прокурор да е

...
Не виждам конкретни действия, с които главният прокурор да е
Коментари Харесай

Важен глас от ВСС каза има ли нарушения на Иван Гешев

Не виждам съответни дейности, с които основният прокурор да е уронил престижа на правосъдната власт, съобщи в изявление за бТВ Боян Магдалинчев от Висшия правосъден съвет (ВСС).

По думите му би трябвало номинираната за министър председател Мария Габриел да каже с какво и по какъв начин Иван Гешев уронва престижа на правосъдната власт, това е и теза, застъпена в предлагането на шестимата прокурори, които преди дни желаеха предварителното освобождение на основния прокурор.
-->
В отговор на въпрос дали поддържа настояването за промяна на основния прокурор, Магдалинчев сподели, че процедурата е много комплицирана и зависи по какъв начин ще се открият твърдените условия. Нека забележим обстоятелствата и събитията, на които се базират шестимата сътрудници от Прокурорската гилдия. Те би трябвало да бъдат потвърдени, сподели още той. 

Относно това дали има политически напън и интервенция, Магдалинчев разяснява, че е песимистичен за директна връзка сред декларираното желание на Мария Габриел за отстраняването на Гешев и последвалото искане на шестима от Прокурорската гилдия, направено на идващия ден. Може би нещата съответстваха, надали е чак толкоз директна връзката, добави той. 

В отговор на въпрос дали има политически назначения във Висш съдебен съвет, Магдалинчев сподели, че няма политически назначения в Софийската гилдия и не има вяра да има и в Прокурорската гилдия.

Процедурата за предварителното освобождение на Иван Гешев от поста основен прокурор би лишила към месец - месец и половина, в случай че дава отговор на всички условия, уточни още Магдалинчев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР