Не въвеждаме нормативни правила, за да не покажем колко недостатъци

...
Не въвеждаме нормативни правила, за да не покажем колко недостатъци
Коментари Харесай

Мария Петрова: Не въвеждаме правила, за да не покажем колко недостатъци има здравеопазването

Не вкарваме нормативни правила, с цел да не покажем какъв брой дефекти има опазването на здравето. Това сподели в предаването „ Тази заран “ по bTV експертът по здравно право адв. Мария Петрова.

По думите й въобще не е необичайно родилка на 29 години, която ражда за повторно да се утежни толкоз за 12 часа.

През нощта споделила, че има потребност от помощ

„ Раждането постоянно е рисково. По-притеснителното е неналичието на грижа и личен състав. На няколко пъти дамата написа, че няма кой да й помогне и, че сестрата хърка. От години се приказва, че би трябвало да има стандарт по акушерски грижи “, акцентира Петрова.

„ Огромният проблем е неприятното ръководство. Високият % на секциото се дължи на това, че е планово и може да си позволим задоволително личен състав “, уточни тя.

Детето е в положително положение

„ Ако се потвърди, че сестра в действителност е заспала до момента в който родилката е имала потребност от помощ, закона планува минимум дисциплинарно наказване. Ако се потвърди, че не е оказана грижа на родилката до момента в който спи е причина за тази покруса, следват наказателно произвеждане и може да понесе наказване от 1 до 6 години “, приключи експертът по здравно право.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР