Не вандали, а смерч е помлял надгробните плочи на Рогошките

...
Не вандали, а смерч е помлял надгробните плочи на Рогошките
Коментари Харесай

Смерч направи големи поразии на Рогошките гробища!

Не вандали, а смерч е помлял надгробните плочи на Рогошките гробища. Това изясни шефът на „ Траурна активност “ Коста Попов, написа marica.bg.
Всички си спомнят за вихрушката, която удари Пловдив на 22 юни по здрач. Тогава смерчът мина през източната част на града, събори дървета и нанесе много вреди.

„ Не е имало вандали, а естествена буря. Силният вихър е минал единствено през избран сектор в гробищния парк на Рогошко шосе. Веднага по-късно свиках комисия, която да направи оглед и да опише вредите. Оказа се, че от естествената буря има изкоренени 8 дървета и са съборени над 90 надгробни плочи “, сподели Попов.

Той добави, че част от паметниците са паднали върху бордюрите на прилежащите и са се счупили. Други пък са били развалени от стоварилите се върху тях дървета. Цели са останали единствено някои тези, които са паднали върху мека почва.

Администряцията на ОМ „ Траурна активност “ е почнала да търси по регистрите хората, чиито близки са заровени в потърпевшите гробове, с цел да ги уведоми за настъпилите вреди.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР