Не усетих подкрепата на Демократична България“Подкрепата на „Демократична България“ аз

...
Не усетих подкрепата на Демократична България“Подкрепата на „Демократична България“ аз
Коментари Харесай

Лозан Панов: Задкулисието създаде два нови проекта – „Възраждане“ и „Продължаваме промяната“

Не усетих поддръжката на „ Демократична България “
Подкрепата на „ Демократична България “ аз персонално не я усетих, нямаше нито един водач, който да застане и да разгласи даже номера на бюлетината, разяснява пред БТВ претендентът за президент Лозан Панов.

„ Когато един претендент е подсилен от тези, които го издигат, явно има късмет да завоюва. Не чаках подобен резултат. Моята акция беше по-различна, аз заложих на това да споделям истината, да приказвам неща, които наподобяват не лицеприятно за гласоподавателите, по тази причина платих и цената на истината. Кандидатът, който ме изпревари Костадин Костадинов заложи на антиваксърския избор, а аз приканих хората да се имунизират “, означи Лозан Панов.

Той остана на пето място с 3,68% като повода за това да не стигне до балотаж Панов видя точно неналичието на политическа поддръжка.

„ Определено мога да кажа, че водачите на Демократична България не са имали желание да издигат собствен претендент. Моята мотивация да се кандидатирам беше да издигна тематиката за правосъдната промяна на високо равнище, с цел да може тя още веднъж да бъде въпрос на спор. За страдание поддръжка нямаше, поддръжката беше от една дребна група запалянковци от ядрото на „ Демократи за мощна България “, на които им благодаря “, посочи Панов. Относно убедеността му, че ще стигне до балотаж и резултатите от първия кръг на президентския избор, той разяснява, че едно е политиците да приказват пред медиите, а друго е да вършат нещо подмолно, което е друго от оповестеното.

„ Няма нищо неприятно в това да подкрепиш настоящия президент господин Радев, няма нищо неприятно и в това да не подкрепиш един претендент, който е достоверен герой за правосъдна промяна и е потвърдил със своите дейности това. Няма нищо неприятно и в това да се коалираш с Българска социалистическа партия, до какъв брой разбираемо е това за един десен гласоподавател е различен въпрос. Въпросът е да бъдеш почтен с гласоподавателите “, счита Панов. Той се обърна към Демократична България и акцентира, че когато не си почтен с гласоподавателите, на финала се реализира резултат, който може да бъде реализиран.

Относно позицията му, че е неточност да не се водят диалози с ГЕРБ и Движение за права и свободи за държавно управление в 45-тия и 46-тия парламент, както и дали в този момент Политическа партия би трябвало да води диалози с тези партии, Панов посочи, че един президент, който въплъщава единството на нацията, би трябвало да слага мостове към всички, с цел да може да има ръководство.

„ Това е нещо, което го нямаше в предходните два Народното събрание, което докара до политическа рецесия, която от своя страна докара до доста други рецесии “, изясни Панов. По думите му, когато в Народното събрание има шест и повече политически сили, е обикновено да се търси разговор и това, което сплотява хората. Панов увери, че е за устойчиво ръководство в интерес на всички жители на страната.

Запитан дали е разполагал с доказателства, че водачите на Демократична България готвят изменничество или е имал единствено подозрения, Панов посочи няколко обстоятелството.

„ Когато получиш предложение да влезеш в конкуренцията един ден преди старта, значи си пропуснал благоприятни условия да наложиш този претендент. Трудно се реализира известност, изключително когато претендентът не приказва с политически метод на изказ “, означи Лозан Панов.

„ Цялото кредо на „ Демократична България “ беше обвързвано със правосъдната промяна и антимафиотския фронт. Те изпуснаха този фронт, изпуснаха и правосъдната промяна, тъкмо в миг, когато имаше опция това да се осъществя. В този миг задкулисието съумя да сътвори два нови плана – единият е „ Възраждане “, а другият „ Продължаваме промяната “. Всъщност те съумяха да изземат от „ Демократична България “ главния фронт “, разясни Лозан Панов.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР