Не управленски решения ще наложат ваксинационните сертификати, а по-скоро бизнесът

...
Не управленски решения ще наложат ваксинационните сертификати, а по-скоро бизнесът
Коментари Харесай

Д-р Джафер: Безплатни изследвания за клетъчен имунитет

Не управнически решения ще наложат имунизационните документи, а по-скоро бизнесът ще наложи практиката за доказване на имунизация или на прекарана към този момент зараза от ковид. Това предвижда зам.-председателят на здравната парламентарна комисия доктор Нигяр Джафер от Движение за права и свободи в изявление за Дарик радио.

Според нея след въпроса за PCR-тестовете в този момент на дневен ред ще излезе тематиката за проучването на клетъчния имунитет, което също би трябвало да бъде гратис.

Д-р Джафер не изключи идните избори на 4 април да се проведат при следващ пик на броя инфектираните, защото рецесията с ковид не се ръководи, а по-скоро се разчита на импровизации.

Нужна е стратегия за гратис проучване на клетъчния имунитет

По думите й сега имунолози с съображение предупреждавали задоволително рано за потребността от народен проект за проучване на клетъчния имунитет. Това проучване би трябвало да бъде гратис за жителите, както са въведени и безплатните PCR-тестове, означи доктор Джафер. За да не заплащат българите с персонални средства голямата сума, дадена за проби.

„ Както говорихме доста време за PCR-тестове, за това че би трябвало да са безвъзмездни и да има достъп до тях. Сега ще бъде настояща тематиката за проучване на клетъчния и хуморалния имунитет. Сега е настоящо основаването и финансирането на стратегия за проучване на клетъчния и хуморален имунитет – нещо, което би трябвало да бъде гратис за жителите, по този начин както бяха въведени безвъзмездни PCR-тестове “, счита зам.-председателят на здравната парламентарна комисия.

" Имаме една рецесия, която от ден на ден хора виждат, че не може да се каже, че е ръководена рецесия. Съвсем реалистично е изборите да се проведат по време на пик на болестта. Дали обаче се направиха задоволително съществени старания за предприемане на стъпки, които да предотвратят това - моят отговор е " Не ", разяснява тя.

" Война не се печели с импровизации, а с предвидимост - тъй че предварителната готовност, стратегическото мислене са основна причина за продобиване на сходни борби и войни. Още повече оправданието, че обстановката е непредвидима и непозната, към този момент не работи, тъй като към този момент се натрупаха задоволително данни ", безапелационна е доктор Нигяр Джафер.

Тя уточни, че не знае за какво властта е нарекла пунктовете за имунизация " зелени коридори ". " Последните събития безусловно удостоверяват правилото, че май я караме на импровизации ", означи още зам.-председателят на Народно събрание.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР