Не твърдя, че моята рецепта за тази вкусна торта Гараш

...
Не твърдя, че моята рецепта за тази вкусна торта Гараш
Коментари Харесай

Торта Гараш от едно време

Не настоявам, че моята рецепта за тази вкусна торта Гараш е истинската, само че подсигурявам за усета, че е оня същия, който помним от едно време.

Необходими Продукти

за блатовете


● белтъци - 10 бр.
● захар - 300 г
● орехи - 400 г ситно смлени

за крема


● масло - 300 г
● захар - 100 г
● вода - 100 г
● шоколад - 100 г

за глазурата


● шоколад - 100 г
● сметана - 100 мл над 30%

Начин на подготвяне

Отделете белтъците от жълтъците, като 6 жълтъка ще ви трябват за крема.

Разбийте белтъците с щипка сол до не корав сняг. За задачата употребявам кухненския робот, само че и миксер може, несъмнено.

Когато се разпенят, прибавете захарта и продължете с разбиването. Ако разбиете белтъците до твърди върхове, допустимо е блатовете след изпичане да са чупливи.

Така че, спрете разбиването малко преди да станат като за целувки. След това прибавете орехите и объркайте с шпатула, деликатно, с цел да запазите въздуха.

След като получите еднородна примес, я разделете на 5.Аз си подготвям 5 кръга с 23 см диаметър от хартия за печене и върху тях систематизирам сместа за тортените блатове по равно.

Заглаждам и пека всеки орехов блат на 180 °C в авансово загрята фурна до леко покафеняване. Докато са топли, премахвам деликатно хартията.

За крема разбърквам захарта, водата и начупения шоколад в касерола и поставям на котлона. Бъркам непрестанно до цялостното разтопяване. Към горещата примес прибавям авансово разрушените жълтъци, като разрушавам с миксер. Не спирам, до момента в който кремът не се посгъсти.

Отделно разрушавам мекото масло до бухнал крем и към него прибавям шоколадовия. Продължавам да разрушавам до еднаквост. Вече имате доста апетитен шоколадов крем.

Следва да сглобите шоколадовата торта.

В подобаващ поднос поставете блат и намажете с две лъжици от крема. Сложете втори блат и още веднъж крем. С останалия крем измажете тортата Гараш, загладете и приберете в хладилника.

Аз я залях с глазура на другия ден.

За глазурата, загрейте сметаната до точката на завиране. Свалете от котлона и прибавете начупения шоколад. Бъркайте, до момента в който се разтопи и сместа стане гладка и лъскава. Изчакайте да се охлади и залейте студената торта.

По предпочитание гарнирайте с шамфъстък. Понеже моята торта Гараш беше за Нова година, направих шишарки от шоколад и я украсих с тях.

Аз не настоявам, че моята рецепта за тази вкусна торта Гараш е истинската, само че подсигурявам за усета, че е оня същия, който помним от едно време.

Инфо: kuhnyatanarumi.com

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР