Не тухлите, мраморът или бетонът определят качеството на един парламент,

...
Не тухлите, мраморът или бетонът определят качеството на един парламент,
Коментари Харесай

Караянчева: Не тухлите, а хората определят духа на парламента

Не тухлите, мраморът или бетонът дефинират качеството на един парламент, а духът на живите и работещите в него хора. Това сподели от парламентарната естрада ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева при откриването на новата парламентарна сесия.

От през днешния ден Народното събрание се настани напълно в новия си дом. Това пренасяне беше дълго разискване и мъчно осъществено. Чисто прочувствено за множеството от нас бе тъжна раздялата с историческата постройка на Народното събрание.

Погледната извън, актуалната постройка е всичко друго, само че не и скромна. Неоспоримото ѝ преимущество е, че предлага надалеч повече работна повърхност.

Вярвам, че сред нас няма почитатели на мистиката, астрологията и на свръхестествено, тъй като в постройката която напущаме са тежко обременени от историческа символика.

Много жители се вълнуват от това, че не е отстранен гербът на Народна република България. Въпреки това този знак ще бъде отстранен скоро, уточни тя.

Добре сме се събрали в новата постройка. Пред нас стои още една огромна отговорност. Длъжни сме да чуваме мнението на другия, само че от самото начало да използваме езика на разбирателството.

В противоположен случай опълчването, езикът на омразата измежду нас политиците ще се придвижи измежду нашите сънародници, а това е рисково и пагубно. В комплицирани времена като днешните повече от всичко имаме потребност да сме обединени, съобщи Караянчева.

Тя пожела триумф на новата сесия на Народното събрание.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР