Не трябва да допускаме легитимацията на македонизма, на идеологеми от

...
Не трябва да допускаме легитимацията на македонизма, на идеологеми от
Коментари Харесай

Румен Радев: Да не допускаме легитимация на македонизма и идеологеми от Коминтерна

Не би трябвало да позволяваме легитимацията на македонизма, на идеологеми от някогашна Югославия и Коминтерна да намират място в Европейски Съюз. Удивително е по какъв начин Европа , която се построи като образец за останалия свят във връзка с народна власт и човешки права,.

Това съобщи на брифинг в Германия президентът Румен Радев .

Той счита, че идеологеми от някогашна Югославия и Коминтерна ще имат дълготрайни, неподходящи последствия за съюза и по тази причина България, като виновен член на Европейски Съюз, би трябвало да интегрира сътрудници, а не проблеми.
 Радев: Неуместно е Северна Македония да ни слага ултиматуми
Радев: Неуместно е Северна Македония да ни слага ултиматуми

Аз удържах на този напън, служебното държавно управление удържа, да забележим постоянното

" Изключително съм задоволен от разбирането, което среща аргументираната българска позиция във връзка с Северна Македония . Когато работим обаче за общия европейски подтекст и за европейските институции не би трябвало да позволяваме наклонността ни националната ни позиция за Северна Македония да става пленник на спора в Украйна да набира мощ ", добави президентът.

Относно диверсификацията на газа ще е нужно време и доста старания с създаване на нужната инфраструктура, с нови контракти, тъй че това да се случи . По-важното е, че имаме цялостното схващане и поддръжка на немската страна за дерогацията и за България за вноса на нефт, изясни Радев.
 Македония – нова и остаряла тънка алена линия
Македония – нова и остаряла тънка алена линия

Българска социалистическа партия няма да се подава на напън, Политическа партия твърдят, че РСМ сама се е ветосала

За антиифлационните ограничения в помощ на жителите за справяне с енергийната рецесия, той съобщи, че би трябвало да има съответно решение.

Такива решения би трябвало да бъдат вследствие на ангажирана политика, а не под натиска на улицата и евентуални митинги . Затова и българското общество продължава да чака ясна енергийна тактика и дълготрайни ограничения , дълготрайни политики в тази област, добави той.

Българският държавен глава е безапелационен, че би трябвало да се търси решение за допустимо най-бързо преустановяване на спора, тъй като всеки ден от тази война е загуба освен за Украйна и Русия , а за цяла Европа.
 Сръбската черква приобщи македонската към състава си
Сръбската черква приобщи македонската към състава си

Окончателният статут на Охридската архиепископия следва да се прецизира

България е част от всички европейски решения и решения на НАТО във връзка с Украйна, само че там няма императив за даване на оръжие , съобщи Радев.

Според него по тази причина не би трябвало да позволяваме користните апели на някои политици да се опаковат като честен дълг .

България има голяма историческа диаспора и тя е ситуирана тъкмо в зоните на спора.

" Не желая с българско оръжие по един или различен метод да се убиват българи, това е неприемливо . Призивите за мир понижават, залогът към този момент е победа непременно, без значение от пролятата кръв и разрушенията. Вече не се мисли и за жертвите ", сподели Радев.
 Над четири часа препирни: Изпращаме помощ на Украйна, само че не и оръжие
Над четири часа препирни: Изпращаме помощ на Украйна, само че не и оръжие

След редакция на редактираните към този момент оферти

Относно немски вложения в България той изясни, че немските вложения в България ще продължат.

" Положителното е, че от България към Германия стартира да идва инженеринг и ноу-хау за възстановяване на индустриалните процеси . Очаквам това съдействие да продължи да дава все по-добри резултати ", сподели Румен Радев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР