Не, това не е поредната рецепта за кекс. Това е

...
Не, това не е поредната рецепта за кекс. Това е
Коментари Харесай

Кейк с крем от кестени

Не, това не е следващата рецепта за кекс. Това е РЕЦЕПТАТА за неповторим кекс хрупкава коричка и необикновен мирис

Необходими Продукти

● брашно - 200 г бяло
● яйца - 4 бр. стайна температура (размер L)
● захар - 120 г кристал
● ликьор амарето - 35 мл
● сол - 1 щипка
● масло - 200 г разтопено
● крем от кестени - 400 г
● пудра захар - за поръсване

Начин на подготвяне

Фурна - 180 градуса; Форма за кейк с дупка в средата, намаслена и леко покрита с брашно - диаметър 22 см.

Маслото се разтопява на муден огън, охлажда се за 5 минути. Добавя се кремът от кестени и с телена бъркалка се разрушава до еднородна примес. Оставя се настрани.

В купата на миксера на висока скорост се разрушават яйцата и захарта до побеляване. Към края на разбиването се прибавя и алкохолът. Пресятото брашно се прибавя на два пъти и щипка сол. Разбърква се на слаба скорост на миксера до момента в който се поеме от сместа. Последно се прибавя и маслото с кестеновия крем.

Сместа се изсипва в тортената форма и се пече в загрята фурна на 200 градуса и незабавно след слагането на сладкиша фурната се понижава до 160 градуса. Пече се за към 45-50 минути или до суха съчка. Поръсва се леко с пудра захар.

Инфо: Кулинарен блог на Мария Митева

Забележка: Поради привършване на Амарето, прибавих Коантро, само че може да се добави и Лимончело или различен тип ликьор, значимото е да е благоуханен. Не ми доближи кестеновият крем и беше единствено 300 г, само че това не се отрази на кейка.

Този кейк е с хрупкава коричка, по-тъмен на цвят, с друг усет, само че и прелестен от кестеновия крем и с влажна и плътна конструкция. По истинска рецепта захарта е 200 г, само че аз я понижих на 120 г, тъй като кремът от кестени е задоволително сладостен.

Кейкът с крем от кестени е подготвен.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР