Не стихва напрежението в Беларус. И за днес са обявени

...
Не стихва напрежението в Беларус. И за днес са обявени
Коментари Харесай

Напрежението в Беларус: Протестиращи и полицаи се прегърнаха

Не стихва напрежението в Беларус. И за през днешния ден са оповестени митинги против преизбирането на президента Александър Лукашенко. След конфликтите с органите на реда, през вчерашния ден недоволните показаха взаимност към отговорностите на служителите на реда по нетрадиционен метод - посредством обятия.

Новият остарял държавен глава прикани жителите на страната да се успокоят и прекратят демонстрациите. По думите му демонстрациите в страната са проведени от чужбина и в първите им редици са „ хора с престъпно минало “. Според него на митингите „ има и наши - къде деца, къде не напълно деца “.

Междувременно министър председателите на балтийските страни показаха безпокойството си във връзка със събитията в Минск. Министър-председателите на Естония, Литва и Латвия приканват свободни и почтени президентски избори с присъединяване на интернационалните наблюдаващи.

Те упорстват беларуските управляващи да прекратят насилието против мирни стачкуващи, да освободят всички политически пандизчии и хората, които бяха арестувани по време на протестните прояви.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР