Не стигнем ли до разумна актуализация на бюджета, ни чакат

...
Не стигнем ли до разумна актуализация на бюджета, ни чакат
Коментари Харесай

Нинова: Чакат ни тежки месеци без актуализация на бюджета

Не стигнем ли до рационална актуализация на бюджета, ни чакат тежки месеци. И отговорността, която всички се пробвате да трансферирате един на различен, ще бъде на всички ни. Най-вече на институцията Народно заседание. Сриването на институцията Народно заседание би трябвало да спре. И това зависи от всички нас. Ако сме виновни, в случай че държим на клетвите, които поставяме в тази зала, мислете. 4 дни. Мисъл, разсъдък и деяние – за непоклатимост на България и за успокоение на българския народ. Това съобщи от парламентарната естрада водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, прочитайки декларация от името на левицата.

Тя уточни, че от Българска социалистическа партия съжаляват за това, което 46-то Народно заседание предизвиква на българското общество, изключително през последните дни. Тя засяга грозните подиуми, персоналните обиди и непремерените изявления на сътрудниците, като ги дефинира като унизителни за българския парламентаризъм.

" Ние от коалиция „ Българска социалистическа партия за България “ опитахме да внесем непоклатимост, успокоение и разсъдък. Поканихме Има Такъв Народ, Демократична България и „ Изправи се БГ! Ние идваме “ на диалози за болшинство по политики и постоянно държавно управление. Мнозинство за смяна на модела. Част от тази смяна беше разногласието от през вчерашния ден и през днешния ден. Промяна в правосъдната система – правосъдна промяна. Уважаеми сътрудници от „ партиите на митинга “, Вие отказахте да създадем болшинство, което да смени основния прокурор Гешев, а в този момент търсите болшинство, което да смени защитата му. Ето на това му се споделя „ промяна по протестърски “. Така ли отговаряте на упованията на хората, които десетки дни бяха на площадите с две претенции – оставка на Борисов и оставка на Гешев. Виждаме, че в последните дни доста йезуитски се пробвате да прехвърлите отговорността за личното си изтощение върху Българска социалистическа партия. Не можем да ви го позволим. Ние от „ Българска социалистическа партия за България “ гласувахме „ за “ законите за събаряне на защитата и на НСО от управнически фигури. Ще продължим да го вършим. Така че не прехвърляйте отговорността върху Българска социалистическа партия ", прикани тя.

Нинова напомни, че отт „ Българска социалистическа партия за България “ цялостен месец демонстрират отговорност към гражданите– по тази причина щели да бъдат търпеливи, рационални, аргументирани и мислим държавнически.

Уверявам ви, че това беше голямо тестване на характери. Новите партии високомерно отхвърлиха подадената от нас ръка. Така направиха съставянето на държавното управление невероятно. От 2 дни се молят да задържим мандата, с цел да решим значими въпроси сякаш за вас. Видяхте през вчерашния ден и през днешния ден какво се случва – нашите значими въпроси са цената на тока, на хляба, на млякото, нарастването на цените на газа, ниските ви заплати и пенсии, препълните ни лечебни заведения, неналичието на медикаменти, компании, изправени пред банкрут, растяща безработица и инфлация. Всичко това може да се заключи в три думи – актуализация на бюджета. Да чухте нещо по тези въпроси в последни дни, с изключение на чуване на министри? Думи, думи, думи и подправена угриженост, а каузи – никакви. Вчера и през днешния ден сътрудниците от ГЕРБ и партиите на митинга дадоха доста причини за какво би трябвало да се върне мандата. Съжалявам да го кажа – опитахме всичко по силите си, само че това Народно заседание е изчерпано от наличие ", безапелационна бе тя и се обърна към сътрудниците си, депутати:

" Уважаеми сътрудници, Имате 4 дни до вторник. За финален опит за разсъдък и отговорност пред страната и хората. Не имам вяра тези 4 дни да изтрият срама и да върнат изгубените 44, откогато сме положили клетва. Но въпреки всичко оставаме с последна вяра – до вторник да се опитаме да променим обстановката и най-малко на финала Народно събрание да наподобява отговорно към българските жители. Спомням си края на 45-то Народно заседание, припомням си по какъв начин от трибуната ви призовахме да гласуваме на второ четене преизчисляването на пенсиите, с цел да остане с нещо положително то в историята. Тогава отказахте. Сега за финален път ви призоваваме – разсъдък, успокоение и отговорност за 4 дни. Дайте да актуализираме бюджета, с цел да оставим най-малко малко в съзнанието на хората, че 46-то Народно заседание на финала е показало отговорност към тях. Обръщам се към вас – да не позволяваме това, което видяхме в залата през последни дни, да се случи по време на актуализацията на бюджета. Има риск от това, само че резултатът ще е съдбовен. Сигурно и за партиите, само че и за хората ".

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.

Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР