Не става въпрос за липса на парламентарен опит, а по-скоро

...
Не става въпрос за липса на парламентарен опит, а по-скоро
Коментари Харесай

Катя Панева: Обединението на БСП, ДПС и ГЕРБ направиха невъзможна работата на НС днес

Не става въпрос за липса на парламентарен опит, а по-скоро за това, че обединяването на Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и ГЕРБ направиха невероятно днешното съвещание на Народното събрание. Това съобщи в " Още от деня " депутатът от ПГ " Демократична България " Катя Панева.

Тя разясни, че плануваното за през днешния ден гласоподаване на законопроекта за Изборния кодекс е било в основата на дейностите на трите партии - ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи.

Катя Панева изрази вяра здравият разсъдък да надделее във всички народни представители и да се появят в пленарна зала, тъй като следва да се гласоподава и актуализацията на бюджета. Важни са и решенията, касаещи обществената и здравната сфери.

Според нея връщането на мандата от партията " ИТН " е неточност, защото е било редно да се даде късмет на този парламент да проработи. България се намира в доста тежка икономическа и здравна рецесия. " Трябваше да се поеме отговорност ", акцентира тя.



Панева означи, че в здравната комисия през днешния ден министърът на опазването на здравето не е могъл да отговори какъв е процентът на възрастните хора в дребните обитаеми места, които се имунизират. Не е станало ясно също дали има мобилни екипи, които да слагат ваксини на тези хора.

По мотив решението имунизацията " Спутник V " да може да се ползва у нас, тя сподели, че не е наясно дали за него няма да бъдем глобени от Европейската здравна комисия. Би било редно първо да излезе решението на ЕМА и тогава да се ползва имунизацията у нас.

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР