Не става въпрос дали самолетът е Ф-16 или "Грипен". Става

...
Не става въпрос дали самолетът е Ф-16 или "Грипен". Става
Коментари Харесай

Весела Лечева: Процедурата по избор на нов самолет беше опорочена

Не става въпрос дали самолетът е Ф-16 или "Грипен ". Става въпрос за метода по какъв начин работи държавното управление, което желае от Народното събрание да прегласува към този момент взети решения. Това е унизително. Процедурата по желание на нов аероплан просто беше опорочена. Това съобщи в студиото на "Панорама " по Българска национална телевизия зам.-председателят на ПГ на Българска социалистическа партия Весела Лечева.

,,Още в края на предходната година взехме решение, че милиард и половина са нужни за модернизацията на българската войска и гласувахме процедура при избрани условия. Тези дни държавното управление ни дава нови условия – Народното събрание да се отклони от към този момент взетото решение, т.е. да се отклони от някои параметри. Така че ние сме против метода, по който бе заложена процедурата. Искаме само бистрота, желаеме да се знае на каква цена ще бъде осъвременена армията, тъй като сега не се знае дали цената ще бъде увеличена или понижена. В последна сметка не става дума единствено за политически, само че и за икономическите измерения по цялата процедура. Експертната комисия взе своето решение, откакто беше сигнализирана от министър-председателя кой е най-хубавият избор, което е непростимо предвид на разпоредбите и процедурата'', съобщи още Лечева.

,,Това ръководство е нездравословно за България, защото държавното управление няма компетенциите да ръководи. Всички споделят към този момент, че има голямо напрежение и голямо неодобрение. Ние като страна си останахме трайно на дъното'', добави националният представител от Българска социалистическа партия.

,,Няма никаква борба сред Нинова и Станишев. Касае се само за някои разминавания по избрани политики и избрани решения. Но това е на кардинална основа, а не на личностна'', изясни Лечева взаимоотношенията сред ръководителя на Българска социалистическа партия и водача на ПЕС.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР