Не става дума за фрази, а за последователен разговор с

...
Не става дума за фрази, а за последователен разговор с
Коментари Харесай

Йончева: Все още не сме внесли сигнал до ОЛАФ и прокуратурата

" Не става дума за изречения, а за пореден диалог с сътрудници в кабинета. Водят се диалози с компанията – напълно ясно се споделя " дайте да ви опростим тези пари ". Аферата наподобява прекомерно малко, само че това е моделът Борисов. Това е схемата, по която действа страната ". Това съобщи депутатът от Българска социалистическа партия Елена Йончева пред bTV за скандалния аудиозапис, изнесен от Българска социалистическа партия в сряда, станал прочут като аферата " Ало, Банов съм ".
Тя отговори на обвиняванията, че не е показала следствие за корупция, а просто запис: " Как запис? Ние предоставихме документи, които потвърждават всичко. Това е дононощна работа в екип. Нямаме подозрение, че това е запис, това са обособени изречения, където напълно в детайли се приказва по какъв начин да бъде излъгана страната. Това е безчовечие към страната. Нямам подозрение за записа, той е афтентичен, само че най-много е подобен поради документите ".
Йончева отхвърли да разяснява дали Ангел Ангелов е очевидецът, дал записа: " Направен е от човек, който е участвал. Той е предпазен очевидец. Той ще даде показания пред способените органи. Аз няма да издам нашия очевидец. Според правото няма значение кой е той или неговите морални качества, само значимото е дали неговоте показания са истина ".
Тя изключи вероятността да става въпрос за почистване на сметка, чиято маша се явява тя.
" Това, което приказват от ГЕРБ, Рашидов и Банов, че са почнали правосъден развой – става въпрос за напълно различен интервал и не Министерство на културата е основател на процеса, а Агенцията за държавен и финаносов надзор. Това е интервалът от януари 2016-та година, откакто към този момент изтича контракта с компанията. Ние приказваме за година по-рано. Нямаме подозрения, че става въпрос за същински диалог ", изясни Йончева.
" На пръв погледн " Ало, Банов " наподобява като елементарен случай, само че това е продължението на " Ало, Ваньо ". За 7 години тази корупция извърши цялата страна. Всичко е покупко-продажби. В България казусът не е корупцията, а огромният обир ".
Депутатът от Българска социалистическа партия изясни, че към момента няма импортиран сигнал до прокуратурата: " В понеделник публично сигналът ще бъде импортиран в ОЛАФ и профилираната прокуратура. Предоставих всички данни, които са ми известни в прокуратурата преди 2 дни. В понеделник внасяме в ОЛАФ и профилираната прокуратурата всички записи и данни ", посочи тя.
" Ако Банов бъде сменен с различен човек, който също работи по тези схеми – няма да има смисъл. Ако къщата на вашия комшия е запалена, вие няма да кажете, че това е спекулация, а че е опасност ", разяснява тя във връзка възможна оставка на министъра културата Боил Банов.
Не са водени диалози с мен да бъда лидер на листата на Българска социалистическа партия за евровота, заяви Елена Йончева. „ Смятам, че Сергей Станишев би трябвало да води листата, само че това не зависи от мен. С него се чуваме по няколко пъти в годината и приказваме най-вече за децата”, добави Йончева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР