Не смятам за редно ЦИК и партиите да влизат в

...
Не смятам за редно ЦИК и партиите да влизат в
Коментари Харесай

Цветозар Томов: Не смятам за редно ЦИК и партиите да влизат в публични диалози

Не считам за редно ЦИК и партиите да влизат в обществени разговори. Това съобщи пред представителят на Централната изборна комисия Цветозар Томов.

По време на среднощното съвещание на ЦИК самият той гласоподава " срещу " заличаването на Бойко Борисов и кметът на Благоевград Илко Стоянов от описите с определени за народни представители. Томов добави, че като цяло е срещу ЦИК да взема решение сходни проблеми.

Той напомни, че през 2014 година, когато Комисията е гласувала да заличи от листата на партия Движение за права и свободи Делян Пеевски като претендент за член на Европейския парламент, той също е бил " срещу ".

„ Смятам, че тази процедура би трябвало да бъде прекъсната и тя не е ориентирана против съответни депутати. За мен това е значим въпрос и няма да спра да го не отстъпвам. Тази процедура е противозаконна и неморална. Неморална, тъй като легитимира една предизборна лъжа”, сподели още Томов.

Припомняме, че по време на среднощното съвещание на ЦИК заявките на Бойко Борисов и кметът на Благоевград Илко Стоянов да не бъдат обявявани за определени за депутати провокираха гореща полемика. В ЦИК се стигна до сериозен спор дали комисията има право да приема такива отводи. Първоначално те отхвърлиха настояванията на двамата политици, само че след това прегласуваха това свое решение и почетоха желанието на Борисов и Стоянов.

Следващото съвещание на ЦИК стартира през днешния ден в 13:30 ч.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР