Не смятам, че темата с пътищата е предизборна тема. Това

...
Не смятам, че темата с пътищата е предизборна тема. Това
Коментари Харесай

Комитова: Липсата на пазарни механизми води до дефекти

Не считам, че тематиката с пътищата е предизборна тематика. Това е тематика на целия български народ. Това сподели Виолета Комитова – претендент за народен представител от „ Български напредък ”, в предаването „ На фокус “ по Нова телевизия.

Проверки би трябвало да се вършат всеки ден и единствено откакто се види резултатът строителството да се заплаща, съобщи тя. „ Парите, които даваме като данъкоплатци, са толкоз доста, че чакаме сериозна инфраструктура. Един нов градеж би трябвало да устоя най-малко 10 години, не би трябвало да има никакви недостатъци, никакви поправки и градежът би трябвало да се поддържа от строителната компания, в случай че инцидентно настъпят някакви деформации “, акцентира някогашният районен министър.

ГЕРБ е изкривявала пазарните механизми в бранша на строителството. „ Тази липса на пазарни механизми води до дефектите в цената, в количеството, в качеството на градеж. Елиминирана е конкуренцията, едни и същи компании печелят, а при поръчките ин хаус даже няма социална поръчка. А когато има ин хаус, за какво тогава ни е Законът за публичните поръчки? “, попита някогашният районен министър.

Относно ареста на притежателя на „ Хидрострой ” Велико Желев по обвиняване за изнудване, тя посочи, че той има контракт за една от правите на Автомагистрала „ Хемус ”. „ Договорът му е да е хазяин на техника и материали. Строител на Автомагистрала „ Хемус ” е държавната компания „ Автомагистрали ” ЕАД. В ХХІ век не мога да си показва някой да е хазяин на техника и на хора. Това не е пазарен метод ”, разяснява Комитова.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР