Не смятам, че протестите са форма на граждански диалог. Не

...
Не смятам, че протестите са форма на граждански диалог. Не
Коментари Харесай

Танева: Протестите не са граждански диалог

„ Не считам, че митингите са форма на цивилен разговор. Не считам, че институциите не би трябвало да си приказват между тях. Всеки, който има упоритости да бъде добър управленец, би трябвало да показа и убеди обществото с стратегия, че може да го прави по-добре. Народът взема решение “, съобщи в изявление за бТВ земеделският министър Десислава Танева.

Тя е на мнение, че при изискване, че ни чакат доста сложни месеци поради рецесията с ковид, за което приказват тревожните данни, които излизат непрестанно, не е подходящо да има предварителни избори. „ Не мисля, че когато нещо се прави по всевъзможен начин, в това число и непозволени, това може да докара до по-добро “, добави Танева.

„ Очакват се доста сложни месеци, сигналите, които идват от Европа са доста тревожни. Не мисля, че когато всичко се прави с всевъзможни средства, даже непозволени, ще докара до нещо. Няма законово съображение за митингите. Защо се разрешава да се лимитира естествената работа на хората? Не си мислете, че ние също не поносим рецензии от нашите гласоподаватели “, акцентира тя.

Фонд „ Земеделие “ преведе пари на фермера, чиито крави се отровиха след водопоя от река Марица, заяви още министърът. „ Добре, че той беше записал животните си в системата и се беше записал като аграрни производител. Това ни разреши да го подкрепим с малко над 37 000 лева Парите бяха преведени през днешния ден, уповавам се на следващия ден той да ги получи “, сподели тя.

Прокуратурата стартира да ревизира за потреблението на пестициди. В тази връзка земеделският министър разяснява, че органът, който управлява спазването на законодателството в региона на потреблението на препаратите за растителна отбрана, е БАБХ. Там има ясно написани правила и при нарушаването им има съответните наказания.

„ Миналата седмица се одобри изменение в Закона за растителна отбрана. Той ще разреши да се построи система на електронни дневници за влагането на препаратите за растителна отбрана, в това число регистрация на всички оператори и доста по-строг режим. Вярвам, че с построяването на сходна система сензитивно ще се усъвършенства контрола “, изясни Десислава Танева.

Тя удостовери данните, че към 25% по-лоша е реколтата от пшеница тази година. Добивът е 4,6 милиона тона.

„ В началото прогнозирахме към 4,9 милиона тона. За изхранване на популацията за самун в България, както и за фураж, са нужни 1,5 милиона тона пшеница. Ние влизаме и с временен излишък от близо 300 000 тона “, разясни Танева по отношение на опасенията, че хлябът ще нарастне.

По думите на земеделския министър по-лошият рандеман е поради засушаването в няколко области в Източна България. „ Силистра, Добрич, Варна, Бургас, Сливен, отчасти Ямбол и Стара Загора са областите с рекорден спад на добивите на пшеница “, добави Танева.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР