Не сме учудени (от измамната схема за придобиване на шофьорски

...
Не сме учудени (от измамната схема за придобиване на шофьорски
Коментари Харесай

Измама с шофьорски книжки в Бургас: Ето как е работила схемата

" Не сме учудени (от лъжливата скица за придобиване на шофьорски книжки - бел.ред.) ", разяснява за " Здравей, България " Дамян Войновски, заместник-изпълнителен шеф на Изпълнителна организация " Автомобилна администрация ". Изказването пристигна, откакто в понеделник в Бургас Икономическата полиция разруши скица на частна автошкола, уреждала изпити.

Той подсети за въведените преди няколко години така наречен " бели стаи ", в които се прави лицево различаване сред данните от персоналната карта и индивида, което се явява на изпит.

" За страдание, единственият метод за прекосяване на подобен изпит остава с подправена персонална карта ", призна Войновски, като уточни, че организацията е закупила специфични поляризиращи стъкла, с които да се ревизират документите за идентичност.

" Не е толкоз комплицирано. След като разполагаме с толкоз доста IT-специалисти, видите ли, не може да се изпрати един протокол по електронен път дружно със фотографията и с протокола на хората, които са се явили сега. Доколкото знам, Министерство на вътрешните работи отхвърля да се даде опция по време на самия изпит да се сравнят базите с персонални данни на претендента, който се явява, и доста елементарно се минава с персонална карта ", разяснява Йонко Иванов от Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка.

При разкритата лъжлива скица трети лица са се явявали на изпит вместо курсистите. Всичко се е уреждало от 62-годишния инструктор Красимир Н., който беше арестуван при спецакцията в понеделник. Схемата е работила в няколко общини - Бургас, Стара Загора, Шумен и Сливен.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР