Не сме доволни от това, че минималната работна беше увеличена

...
Не сме доволни от това, че минималната работна беше увеличена
Коментари Харесай

Пламен Димитров: Не сме доволни от увеличението на минималната заплата


Не сме удовлетворени от това, че минималната работна беше увеличена на 780 лева, само че го одобряваме като стъпка в вярната посока. Това сподели в предаването „ Тази заран “ Пламен Димитров, президент на КНСБ.

„ Тази стъпка е дребна, незадоволителна и закъсняла. Очаквахме много по-сериозно нарастване, най-много поради инфлацията, не за нещо друго. Със сигурност заплатите порастват в доста браншове под давление на нашият напън и диалозите с. Средните работни заплати се повишиха с към 15%, само че и те към момента не са достигнали равнищата, които желаеме “, изясни той.

Димитров уточни, че приходите на хората би трябвало да се покачат с към 20%. Инфлацията пораства през последните 6-7 месеца, означи още той и уточни, че скока при към този момент е 50%. Той не утвърждава метода по който се пресмята увеличението на заплатите и упорства за втора стъпка в тази посока през второто полугодие на 2023 година Нивото на минималната заплатата би трябвало да е към 820-830 лева

„ Ние предупредихме още тази есен, че има заплаха всички приходи, финансирани от бюджета, да останат на това равнище, в случай че няма постоянно определено държавно управление. Става дума за учителските заплати да вземем за пример, тъй като няма заделени средства в снадки Бюджет 2022 за нарастване през идната година, макар поетия политически ангажимент “, сподели Димитров.
https://btvnovinite.bg/bulgaria/ot-1-januari-minimalnata-rabotna-zaplata-shte-bade-780-leva.html

Той чака, че ще има съществено напрежение в разнообразни браншове още при започване на 2023 година Във ВИК бранша, измежду чиновниците на „ Български пощи “, както и в търговията към този момент се готвят за стачки. Двата огромни синдиката КНСБ и се събират през януари, с цел да решат дали ще има митинги.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР