Не сме доволни от средствата, които Здравната каса смята да

...
Не сме доволни от средствата, които Здравната каса смята да
Коментари Харесай

Джипитата недоволни от парите за догодина

Не сме удовлетворени от средствата, които Здравната каса счита да ни отпусне през 2019 година Това съобщи през вчерашния ден в Пловдив доцент доктор Любомир Киров, народен съветник по обща медицина и ръководител на Сдружението на общопрактикуващите лекари. Той разясни, че нарастването на парите е с едвам 11 млн. лева и общата сума става 225 милиона лв..
" Обещанията на политиците, че в бъдеще все по-голям приоритет ще бъдат профилактиката и извънболничната помощ, се оказаха единствено думи без действително покритие ", съобщи доцент Киров. Той добави, че с неговите сътрудници ще обсъдят казуса и ще излязат с съответни оферти за решаването му.
Доц. Киров взе участие в почналия през вчерашния ден в Пловдив Четвърти юбилеен конгрес по обща/семейна медицина на браншовата асоциация на Югоизточна Европа. Събитието ще продължи до 25 ноември в грандхотел Пловдив, като част от тематиките в него са положителните практики, провокации в ежедневната работа и новостите в първичната здравна помощ.

В конгреса вземат участие 1200 лекари от България и гост-лектори от Англия, Израел, Република Хърватска, Словения, Босна и Херцеговина. Лекции, на практика занятия и настоящи отчети от изследвания и концепции по тематиката са част от програмата на конгреса.

Събитието ще приключи с Кръгла маса за сегашното и упованията за бъдещето на първичната здравна помощ и специалността " Обща/Семейна медицина ". Традиционно по време на заключителната вечер ще бъде връчен и наградата на Национално съдружие на общопрактикуващите лекари в България (НСОПЛБ) „ Семеен доктор на годината ”.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР