Не се заблуждавайте – ипотечните лихви в момента са много

...
Не се заблуждавайте – ипотечните лихви в момента са много
Коментари Харесай

3 начина, по които ипотечните лихви могат да паднат през 2024 г.

Не се заблуждавайте – ипотечните лихви сега са доста високи, като междинната национална стойност за 30-годишен заем с закрепен лихвен % е над 8% към 26 октомври. В композиция с възходящите цени на жилищата, това основава среда, която е доста сложна за евентуалните купувачи на жилища, защото те би трябвало да заплащат доста повече, в сравнение с биха имали единствено преди няколко години, когато ставките бяха доста по-ниски.

„ Достъпността на жилищата е стопански проблем номер едно в тази страна “, споделя Раунак Сингх, основен изпълнителен шеф и създател на платформата за хипотетични ипотечни заеми Roam.

Докато Сингх означи, че не чака проценти, с цел да се върнат там, където бяха по време на пандемията в продължение на най-малко десетилетие, има прочут капацитет за малко облекчение през идната година. По-долу ще разгледаме по какъв начин ипотечните лихви могат да станат малко по-малко страшни през идната година.

Започнете да пазарувате за ипотека през днешния ден.

3 метода, по които ипотечните лихви могат да паднат през 2024 година

Процентите по ипотечните заеми няма да станат задоволително ниски, с цел да основат същински пазар на купувачи за известно време, само че има известна възможност да има спадове през идната година. Ето по какъв начин лихвите могат да паднат през идната година:

Федералният запас може да понижи лихвите

Има няколко аргументи, заради които ипотечните лихви са се повишили толкоз фрапантно през последните 18 месеца, само че една от най-значимото е, че Федералният запас повиши федералните лихвени проценти съвсем дузина пъти. Въпреки че Федералният запас не дефинира непосредствено лихвените проценти по ипотечните заеми, процентите, които евентуалните притежатели на жилища получават, са склонни да следват дружно с лихвите, избрани от федералната организация.

Според някои отчети се чака Фед да направи най-малко две понижения на лихвите през идната година. За да бъде ясно, това евентуално няма да окаже огромно въздействие върху лихвите, които получават търсещите ипотека, само че може да докара до дребен спад – може би до 0,5%. Това може да не наподобява доста, само че през живота на ипотеката се усилва.

Започнете да търсите ипотека онлайн още в този момент.

Инфлацията може да спадне

Фед не е повишавал лихвените проценти без причина – това е в отговор на повишението на инфлацията. Инфлацията е висока от 2022 година насам, достигайки над 9% през юни същата година. Федералният запас покачва лихвените проценти, с цел да се опита да спре бизнеса и физическите лица да харчат прекалено много пари, което значи, че паричното предложение е по-ниско и цените падат.

Въпреки че инфлацията към момента е проблем, тя спадна до едвам 3,7% през септември 2023 година Това към момента е малко по-малко от целевата рента на Фед от 2,0%, само че се доближава. Ако инфлацията продължи да спада, Федералният запас може да направи повече понижения на лихвените проценти от плануваното сега, което от своя страна ще докара до по-ниски лихви по ипотечните заеми за потребителите.

Пазарът на труда най-сетне може да се охлади

< p> Въпреки че в последно време несъмнено имаше доста икономическа неустановеност, едно нещо е неоспоримо – пазарът на труда като цяло беше парещ. През септември стопанската система добави 336 000 работни места, а равнището на безработица беше 3,8%.

Пазарът на труда, сходно на други пазари, е повтаряем. В последна сметка фирмите ще спрат да наемат и това ще докара до по-слаба стопанска система като цяло. В отговор лихвите по ипотечните заеми може да паднат. Няма безапелационен метод да се планува дали пазарът на труда ще се охлади през 2024 година, само че в случай че се случи, може да има облекчение за търсещите ипотека.

Изводът

В момента, лихвите по ипотечните заеми са доста високи, което затруднява евентуалните купувачи да получат дом, който да нарекат собствен личен. Въпреки че е малко евентуално лихвите по ипотечните заеми да паднат до равнището, на което бяха през 2020 година и 2021 година – когато лихвите се движеха към 2%, – може да има известно облекчение през 2024 година Това е изключително допустимо, в случай че няколко основни стопански индикатора се трансформират, а точно инфлацията и пазара на труда.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР