Не се предвижда промяна в размера на гарантирания минимален доход,

...
Не се предвижда промяна в размера на гарантирания минимален доход,
Коментари Харесай

Деница Сачева: Размерът на гарантирания минимален доход ще остане 75 лева

" Не се планува смяна в размера на обезпечения най-малък приход ", това съобщи министърът на труда и обществената политика Деница Сачева в Народното събрание.

" Размерът на обезпечения най-малък приход ще остане 75 лв., през 2018 той бе повишен с 15%. Приоритет е да се подтиква трудовата претовареност на хората, в случай че се трансформира коефициента на обществено подкрепяне би трябвало да се оцени рискът ", сподели още Сачева.

" Няма хора, които да са изключени от системата за обществено подкрепяне ", безапелационна е Сачева.

Министерството на труда и обществената политика ще предложи размера на минималната работна заплата да нарасне на 650 лева през 2021 г.

" Въвеждането на механизми, групово договаряне сред представителите на бизнеса и служащите е реалност. Има прогрес на механизма за минимална заплата по браншове. Работата на МТСП и синдикати, не престават а резултати ще бъдат оповестени през месец ноември ", съобщи още Сачева.

Правителството предизвиква оптимално груповото трудово договаряне, сподели още Сачева. Благодарение на мярката 60/40 се усилват и действителните осигурителни прагове на работещите в разнообразни браншове, добави още общественият министър.

Относно политиката на Министерство на труда и обществената политика в реализирането на наложително предучилищно обучение за децата на 4-годишна възраст, Сачева съобщи, че равният достъп до обучение на децата е приоритет на МТСП. Част от обществените помощи за фамилии са обвързани с визитата на децата и учениците в образователни заведения. Грижата и образованието на децата са измежду главните цели на плана за „ Ранно детско развиване “ на Оперативна стратегия развиване на човешките запаси. По плана все още са предоставени услуги на над 30 000 деца, съобщи още Сачева.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР