Не се предавайте. Това е заявил шефът на Ислямска държава

...
Не се предавайте. Това е заявил шефът на Ислямска държава
Коментари Харесай

Шефът на ИД е поздравил бойците си с Курбан Байрам?

Не се предавайте. Това е декларирал шефът на Ислямска страна (ИД) Абу Бакр ал Багдади, предадоха международните организации.

Запис на послание, за което се допуска, че е на водача на джихадистката формация, бе публикувано в обществената мрежа Телеграм във връзка Курбан Байрам. В него Ал Багдади честити на мюсюлманите празника и прикани почитателите си да продължат с джихада (свещената война за мюсюлманите). "Тези, които не помнят за своята вяра, търпението, джихада против враговете и вяраха в Аллах, рухват и падат. Придържащите се към тези неща са горди и ще победят даже и да мине малко време ", споделя Ал Багдади в близо 55-минутния запис, озаглавен "Предай благи новини на търпеливите ".

Лидерът на ИД похвали "лъвовете ", направили скорошните терористични набези в Канада и Европа, и прикани поддръжниците си да употребяват бомби, ножове и коли, с цел да нападат враговете. Ал Багдади разяснява и настоящи въпроси на интернационалната политика като да вземем за пример разногласието сред Турция и Съединени американски щати във връзка с американския свещеник Андрю Брансън и съревнованието сред Съединени американски щати и Русия в Близкия Изток. Той разкритикува и споразуменията, по силата на които сирийските бунтовници се предадоха на силите на президента Башар Асад и назова бунтовниците предатели. Ал Багдади прикани продължаващите съпротивата бойци да се причислят към ИД, осведоми Българска телеграфна агенция.

Ако се потвърди, че гласът от записа в действителност е на Ал Багдади, това ще опровергае изказванията, че той е бил погубен. Новини за неговото влошено здраве и възможна гибел се появяват от време на време.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР