Не се очакват изненади на предстоящите обсъждания и гласувания на

...
Не се очакват изненади на предстоящите обсъждания и гласувания на
Коментари Харесай

Владимир Перев, журналист: Не се очакват изненади при гласуването на френското предложение в РСМ

Не се чакат изненади на идните разисквания и гласувания на така наречен френско предложение в Народното събрание на Република Северна Македония. Това съобщи в " Денят стартира " македонският публицист Владимир Перев.

" Това е предстоящото решение и тук съвсем всички знаят, че това нещо ще стане доста леко. Вероятно след дълга и изчерпателна полемика, само че ще бъде по този начин. Социалдемократическият съюз и всичките албански партии ще гласоподават за това което се споделя френско предложение, което е де факто европейско предложение за Македония ", счита Владимир Перев.

Журналистът подсети, че на следващия ден към македонските депутати в Народното събрание ще се обърне непосредствено ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен. Тя идва в Скопие, с цел да поддържа френското предложение и де факто " да поддържа България ". Според Владимир Перев е изключено така наречен френско предложение да смъкна държавното управление.

" Такова нещо не може да се случи в случай че гледаме обективно. Това са приказките на опозицията, които споделят - в случай че отхвърлите френското предложение, ние няма да желаеме предварителни избори. Това е, да не кажем, една трагикомична изява. Отхвърли ли се френското предложение тогава позицията става пленник на опозицията, на Християн Мицкоски и той ще командва процесите в Народното събрание. Мисля, че изненади от този вид няма да има. "

Преди информациите за визитата на Урсула фон дер Лайен митингите са били антиевропейски и антибългарски. Сега към този момент тонът е малко по-смирен, добави македонският публицист.

Целия диалог вижте във видеото.

Последвайте ни във и
Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР