Не се очаква голям пробивДържавният секретар на САЩ Антъни Блинкън

...
Не се очаква голям пробивДържавният секретар на САЩ Антъни Блинкън
Коментари Харесай

Блинкън в Пекин на посещение за сдобряване

Не се чака огромен пробив
Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън дойде през днешния ден на двудневна аудиенция в Пекин, чиято цел е стабилизиране на връзките сред двете страни, които са извънредно обтегнати, съобщи Би Би Си.

Блинкън бе посрещнат от китайския си сътрудник Цин Ган, с който бе планувана продължителна полемика, само че преди диалозите си двамата отхвърлиха каквито и да било мнения пред публицисти.

Това е първото посещаване на върховен американски посланик в Китай за последните пет години. Предишната планувана аудиенция на Блинкън в Пекин през февруари бе отсрочена след абсурда с прелетелите над Съединени американски щати китайски балони, за които Вашингтон разгласи, че са шпионски.

Американски публични представители показаха, че не чакат огромен пробив от визитата на Блинкън. Но се надяват да отпушат линиите за връзка на високо равнище и да стабилизират връзките, потърпевши съществено, изключително след случаите с балоните.

Утре е планувано Блинкън да беседва с високопоставения китайски посланик Ван И, както и вероятно с президента Си Цзинпин.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР