Не се налага промяна в мерките, които действат на територията

...
Не се налага промяна в мерките, които действат на територията
Коментари Харесай

Здравният министър: Не се налага затягане на мерките, системата е обезпечена

Не се постанова смяна в ограниченията, които работят на територията на България, увери министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов.
Той съобщи, че здравните управляващи наблюдават прецизно всички данни за епидемиологичната конюнктура у нас.
„ Системата е обезпечена и с задоволително кревати, и с задоволително медици. За последните дни, от цифрите, които следим, е увеличена с към 1% заетостта на болничните кревати – от 10% на 11%. В интензивните отделения е от 4% на 4,8%. Тези цифри към сегашния миг ни дават онази сигурност, нужна ни да не променяме ограниченията в България “, изясни проф. Ангелов по отношение на повишения брой приети в болница с открита зараза на COVID-19.
Той увери, че медицинските експерти, борещи се на първа линия против болестта, ще продължат да получават спомагателното си хонорари от 1000 лв., до момента в който трае оповестената изключителна епидемиологична конюнктура.
Във връзка с предлаганото нарастване на бюджета за опазване на здравето от следващата година, министър Ангелов посочи: „ Продължават диалозите с Министерство на финансите. Търсим резистентност на всички тези нараствания на трудовите хонорари на чиновниците на първа линия и тя ще бъде обезпечена. Също по този начин ще бъде обезпечен спомагателен финансов запас за незабавните отделения, за отделения за психиатрично заболели пациенти, за лекуване на пациенти с неспецифични и характерни белодробни болести, за отделенията за лекуване на пациенти с ковид “.
Допълнителен финансов запас ще бъде ориентиран и към общинските лечебни заведения.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР