Не само лошите обстоятелства и несгодите в живота могат да

...
Не само лошите обстоятелства и несгодите в живота могат да
Коментари Харесай

Витамини, помагащи срещу депресия и лошо настроение

Не единствено неприятните условия и несгодите в живота могат да намалят настроението и да доведат до меланхолия. Дефицитът на някои витамини може също да повлияе на психическото здраве.
Диети, небогати на витамини и потребни хранителни субстанции, научно потвърдено могат да доведат до безпокойствие, тревога, меланхолия, разстройства в настроението.

Предродилна меланхолия – признаци и лекуване

Кои са витамините, с които можем да си помогнем, в случай че страдаме от сходни признаци и положения?

Витамин D

В взаимозависимост от това къде на планетата живеем, поемаме друго количество от този витамин. Топлите страни, в които слънчевото греене е налице през по-голямата част от годината, са облагодетелствани от тази позиция, тъй като живеещите по тези места си набират задоволително количество.

Северните нации обаче постоянно страдат от дефицит. Неслучайно броят на самоубийствата на Север е по-голям.

Омега мастни киселини

Омега-3 и 6 мастните киселини не са тъкмо витамини, само че попадат в този лист поради мощното си въздействие върху депресията, когнитивните функционалности, нервната система, настроението като цяло.

Витамин В6

Известен още като пиридоксин, витамин В6 играе значима роля в необятен набор от функционалности в организма, в това число невропсихичните разстройства, депресията, тревогата. Дефицитът на този витамин може съществено да повлияе на настроението.

Витамин В3

Този значим витамин взе участие в производството на серотонин – хормонът на щастието. Той е невротрансмитер, който разрешава на мозъчните кафези да споделят едни с други. Недостигът на серотонин е присъщ за страдащите от меланхолия.

Витамин В12

Витамин В12 дава сила и усъвършенства настроението. Среща се в яйцата, сиренето, изварата, агнешкото, сардините, скумрията, черния дроб.

Витамин В9

Витамин В9 или фолиева киселина е значим освен за бременните дами и тези, които възнамеряват бременност, само че и за страдащите от меланхолия.
Този витамин усъвършенства функционалностите на нервната система, което има директно отношение както с преодоляването на депресията, по този начин и на доста болести, свързани с нервната система.

Магнезий

Магнезият не е витамин, а минерал, само че също попада в листата. Той работи удобно на нервните кафези и усъвършенства тяхната работа. Намира се най-много в бобовите растения, ядките, пълнозърнестите храни, сушените плодове.

Витамин С

Витамин С потвърдено усъвършенства настроението, облекчава признаците на меланхолия и покачва имунитета./az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР