Не съм триумфално настроен заради исканото отстраняване на Гешев. Трябва

...
Не съм триумфално настроен заради исканото отстраняване на Гешев. Трябва
Коментари Харесай

Крум Зарков: Да не се првъзбуждаме за Гешев, може да е трик

" Не съм триумфално надъхан поради желаното премахване на Гешев. Трябва да се разбере защо става дума - за осъзнаване на проблем, който не е единствено личностен, само че и систематичен, или за политическа обстановка ", сподели през днешния ден пред Би Ти Ви служебният министър на правораздаването Крум Зарков. Той акцентира, че оттук насетне заместниците на основния прокурор и Висшия правосъден съвет ще бъдат следени от всички дали това, което вършат, е на кардинална основа, или е плод на нов политически сюжет.

По-рано през днешния ден шестима от членовете на прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет предложиха предварително освобождение на Иван Гешев от заемания пост поради тежко нарушаване на служебните отговорности. Предложението идва ден откакто претендентът на ГЕРБ за министър-председател Мария Габриел разгласи, че в случай че заеме поста, ще изиска правосъдният министър в кабинета й да изиска освобождението на Гешев

Зарков очерта стадиите, през които ще мине процедурата. " Първо би трябвало да се връчи настояването на Иван Гешев със съответните претекстове. Той ще има 7 дни да даде мнение и по-късно в границите на 3 дни Висш съдебен съвет би трябвало да насрочи съвещание, с цел да прегледа настояването ", сподели министърът.

Според него настояването за отстраняването на Иван Гешев е задоволително аргументирано - нерегламентирана интервенция в следствие. Става въпрос за дейностите на основния прокурор след избухването на взрив до неговата кола и настояването му на мястото да бъде заведен израелски специалист. От прокуратурата отрекоха тази информация.

" Важно е да види по какъв начин ще се развие тази процедура и по какъв начин ще приключи. Има и още нещо значимо - Висш съдебен съвет действа оттатък мандата си. " Ако се стигне до премахване на Гешев, не е редно този съвет да избере новия основен прокурор ", акцентира Крум Зарков.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР