Не съм се чувала със Слави Трифонов от много отдавна.

...
Не съм се чувала със Слави Трифонов от много отдавна.
Коментари Харесай

Митева и Каримански разкриха защо са се разделили с ИТН

Не съм се чувала със Слави Трифонов от доста от дълго време. Не сме имали диалози с него за обединяване. Това сподели в ефира на Нова телевизия.

„ Не се знае по какъв начин сме квалифицирани – като бели или черни “, добави от своя страна Любомир Каримански. Припомняме, че двамата към този момент са част от нова политическа коалиция „ Заедно “.

Относно връзките им със Слави Трифонов откакто напуснаха „ “ тя сподели, че са се разделили с положително. „ Не сме си споделили неприятна дума, само че не поддържаме контакт. Трябваше в един миг всеки да поеме по своя път “, съобщи Митева.

„ Напрежение нямаше. Но ние не участвахме във вземането на решенията. Не бяхме чути за някой от нещата, които предлагахме. Благодарени съм и съм благодарен, че съм бил част от екипа на Има Такъв Народ “, сподели от своя страна Каримански.

Митева добави, че е трябвало да седнат на една маса всички от Има Такъв Народ и да беседват, да се обсъдят всички гледни точки и всички разлики. „ Но не стана “, обяснитя.

Според Каримански тази страница един път вечно би трябвало да се затвори. Той добави, че би трябвало доверието да е облечено в съответни решения, а решенията да носят отговорността. „ Няма по какъв начин да сме виновни за нещо, за което не сме взели решение “, сподели той.

Относно разпадането на кабинета „ Петков “ и запитани били ли са съгласни с това решение, Митева сподели, че тя е била „ За “ да се разпадне кабинета „ Петков “. „ Но трябваше да се направи всичко допустимо в границите на този кабинет да се направи държавно управление “, добави тя. Каримански съобщи, че и тогава е призовавал водачите да правят отстъпка обратно и да се реализира консенсус. „ Обединението към знанието и моженето бяха на разположение и не би трябвало единствено егото да се изкарва на напред във времето “, съобщи той.

„ Ако станем част от идващото Народно заседание, първо би трябвало да забележим дали сме си научили уроците. Много поучения трябваше да бъдат направени, доста неточности трябваше да се поправят. Трябва да си дадем ясно сметка, че би трябвало да работим дружно. Ние сме се определили като център дясно, само че в този миг червени линии не би трябвало да се поставят. Трябва да се приказва за политики. Хаоса би трябвало да го изправим с обединяване. Времето е друго. Хората са отвратени “, сподели Митева.

Каримански съобщи, че икономическите и обществените проблеми на хората променят политическата идеология. „ Дали ще сме по-близо до ГЕРБ, или Политическа партия и Демократична България ще зависи от това дали това, което предложим, ще бъде изпълнено и осъществено. Едно от тези неща е битка с високите цени. Ако не спрем обедняването нищо друго няма да бъде по-важно. Друга мярка, за която ще настояваме, е битката с корупцията и престъпността “, добави той.

Относно листата „ Магнитски “ Митева сподели, че това демонстрира, че има дълбоки проблеми в България и не се прави нищо, с цел да се решат. „ Направиха се доста промени в правосъдната промяна, а отново сме на най-ниското равнище. Хубаво е да приказваме за тези наказания, само че да забележим и нашето законодателство “, счита тя.
 

 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР