“Не съм отправял оферта към президента Румен Радев да бъде

...
“Не съм отправял оферта към президента Румен Радев да бъде
Коментари Харесай

"Когато посяваш ветрове, жънеш бури": Борисов заяви, че не е отправял оферта към Радев за сглобката

“Не съм отправял оферта към президента Румен Радев да бъде част от сглобката. За тези три години безпорядък, безспорна обърканост в България, лепенето на етикети докара до тотално смразяване на хората, на политическите партии, на институциите. ”

Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов пред публицисти в коридорите на Народното събрание.

" В момента в България просто няма водач, на който да не му е залепен - дали подобаващ, или не, - етикет, и това продължава със ужасно старание ", добави той.

„ Има една партия, която има смелостта да каже – „ Хора, крадете “, уточни ръководителят на Българска социалистическа партия

Според него по време на избори постоянно е прозирало зад кого стои президентът. " Когато Кирил и Асен са на един афиш с него, мъчно е да се скрие прозира ли, или не поддръжката им за президента Радев, или по-късно поддръжката, когато са били служебни министри, поддръжката му към тях ", разяснява някогашният министър председател.

Той съобщи, че не вижда смисъл да разяснява протичащото се сред водачи на политически партии.

" Много е забавно по какъв начин са направени служебните държавни управления. Кой се е срещал, кой е договарял хората, това са големи назначения ", счита Борисов.

" Като набожен човек имам вяра, че власт власт възпира. Затова е доста значимо, когато имаме президентска, изпълнителна, парламентарна власт, ние първо да работим по уважението сред тези институции, зачитането на тези институции, зачитането на мнението им. Когато посяваш ветрове, постоянно жънеш стихии ", означи той.

Иначе това е общо говорене, добави той

Лидерът на ГЕРБ акцентира, че при избирането на парламентарната квота в Конституционен съд е имало цялостна бистрота, до момента в който избирането на президентската квота в Конституционен съд е било еднолично решение. " Призовавам всички да бъдат по-внимателни с лепенето на етикети. В една правова страна има неща, които се потвърждават, и институции, които работят по тях ", разяснява Борисов.

По думите му до 10-15 дни ще има среща за доклад и разбор на работата на министрите в кабинета Денков-Габриел.

„ До този миг единственото, което знам, е, че се желаят политически назначения в службите ", разясни Борисов.

Ръкавицата е хвърлена

Той разяснява, че в случай че Радев приготвя политически план, това е и нарушаване на Конституцията и е неточно.

" Когато се изказваш като последна инстанция, каквато е президентската институция, а в това време има политически план зад теб или планове през времето, които минаха, това не би трябвало да се смята за президентската дума, а на партиен водач. Може би тук е мястото, където се вклинява Пеевски, с цел да се бори с партиен водач, а не с президентска институция ", счита Борисов.

„ Българите чакат опция. Появата ѝ е неизбежна “, сподели президентът

" За импийчмънт на президента е неуместно е да се приказва, а не да се мисли, и противоположното, за човек определен от народа. Както е и неуместно този човек, който има цялото доверие на обществото за обединител да приказва като партиен водач и да не харесва до този миг нищо, което се е случило в България, с изключение на служебните държавни управления ", съобщи някогашният министър председател.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР